Antena 3 CNN Externe Cârtița Phil a prezis încă șase săptămâni de iarnă, după ce și-a văzut umbra. Mii de oameni au venit să o vadă

Cârtița Phil a prezis încă șase săptămâni de iarnă, după ce și-a văzut umbra. Mii de oameni au venit să o vadă

Cârtița Phil este celebră în lume, deoarece este capabilă să ofere informații despre vreme. Potrivit predicției sale, iarna va mai dura încă șase săptămâni.

Cârtița Phil a prezis încă șase săptămâni de iarnă, după ce și-a văzut umbra. Mii de oameni au venit să o vadă
Sursa foto: Profimedia
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Feb 2023   •   23:46

Ziua cârtiței sau The Groundhog Day se sărbătorește pe 2 februarie și este o zi importantă pentru SUA, deoarece micuța creatură, denumită Phil, le dezvăluie oamenilor cât timp va mai dura iarna.

Potrivit unei tradiții care datează din 1887, dacă Phil își vede umbra atunci când intră în vizuină, înseamnă că vor mai fi încă șase săptămâni de iarnă, dar dacă nu, SUA se pot aștepta la o primăvară timpurie.

Cârtița Phil este populară în SUA pentru predicțiile referitoare la vreme, iar în fiecare an, mii de oameni vin la evenimentul dedicat Zilei Cârtiței din Pennsylvania, pentru a afla cât va mai dura iarna.

Astfel, în timpul evenimentului, cârtița este chemată afară din vizuină, iar dacă își vede umbra și întră înapoi, înseamnă că vor mai fi șase săptămâni de iarnă.

Dacă însă nu o vede, înseamnă că primăvara va sosi mai devreme în SUA.

Citește și: Românii din SUA explică ce înseamnă visul american pentru ei: "Zile de muncă de 12-16 ore ca să ai un viitor mai bun"

Azi, 2 februarie, cârtița Phil a ieșit din vizuină, dar după ce și-a văzut umbra, a intrat din nou.

Astfel, cei prezenți la eveniment au aflat că iarna va mai dura încă șase săptămâni.

Acestă tradiție își are originea într-o legendă germană despre un rozător cu blană și, potrivit înregistrărilor care datează din 1887, Phil a prezis iarna de peste 100 de ori, potrivit Sky News, notat de Mediafax.

De asemenea, este al treilea an consecutiv în care Phil a prezis încă șase săptămâni de iarnă, după ce și-a văzut umbra în 2021 și în 2022.

×
Subiecte în articol: SUA cartita Phil iarnă
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close