Antena 3 CNN Externe Ce le pregăteşte Hillary Clinton bogaţilor lumii

Ce le pregăteşte Hillary Clinton bogaţilor lumii

Ce le pregăteşte Hillary Clinton bogaţilor lumii
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
de M.Z.    |    25 Sep 2012   •   10:19

Secretarul de stat american, Hillary Clinton, a cerut impozitarea suplimentară a elitelor financiare din toate ţările lumii, în campania prezidenţială din Statele Unite.

"Un subiect asupra căruia insist peste tot este strângerea impozitelor în mod echitabil, în special de la elitele financiare din întreaga lume", a declarat Hillary Clinton, în ajunul deschiderii oficiale a Adunării Generale a ONU, potrivit AFP.

"Rămân în afara politicii americane, dar este o realitate: oriunde elitele câştigă mulţi bani", a adăugat şefa diplomaţiei americane, al cărei soţ ei, fostul preşedinte democrat Bill Clinton, nu exclude să o vadă prezentându-se la prezidenţialele din 2016.

Hillary Clinton şi-a însuşit astfel propunerile în acest domeniu ale preşedintelui democrat Barack Obama, candidat la propria succesiune, care doreşte să-i impoziteze suplimentar pe cei bogaţi.

Spre deosebire de acesta, candidatul republican, multimilionarul Mitt Romney, propune reducerea cotei de impozitare a familiilor la 20% din venituri, eliminarea impozitului pe veniturile din investiţii şi diminuarea impozitului pentru firme.

Învinsă de Barack Obama, în 2008, în cursa pentru învestitura Partidului Democrat, Hillary Clinton a exclus până în prezent posibilitatea de a candida din nou în 2016. Duminică însă, soţul ei, Bill Clinton, a lăsat chestiunea în suspans atunci când a declarat că nu are "nici cea mai mică idee despre ce va hotărî ea să facă".



×
Subiecte în articol: Hillary Clinton bogati Bill Clinton
Parteneri
Companiile aeriene impun o nouă regulă pentru pasageri
x close