Antena 3 CNN Externe Cea mai neagră zi pentru Silvio Berlusconi. I-a fost ridicată imunitatea parlamentară: "Este sfârşitul democraţiei"

Cea mai neagră zi pentru Silvio Berlusconi. I-a fost ridicată imunitatea parlamentară: "Este sfârşitul democraţiei"

Cea mai neagră zi pentru Silvio Berlusconi. I-a fost ridicată imunitatea parlamentară: "Este sfârşitul democraţiei"
de O.P.    |    28 Noi 2013   •   06:22

După ce a dominat mai bine de 20 de ani scena politică din Italia, Silvio Berlusconi a rămas fără fotoliul de senator, dar şi fără imunitatea parlamentară.

Decizia luată în urma votului în plenul Parlamentului de la Roma a stârnit controverse atât în rândul politicienilor italieni, cât şi în rândul electoratului.

În urma unei dezbateri aprinse în plen, senatorii italieni l-au lăsat pe Silvio Berlusconi fără mandat, cu 113 voturi "pentru", 192 "împotriva" păstrării funcţiei şi 2 "reţineri". Votul vine ca urmare a condamnării definitive în dosarul Mediaset, în care "Il Cavaliere" a primit patru ani de închisoare pentru fraudă fiscală. În timpul votului, mii de oameni s-au strâns în centrul Romei la un miting al susţinătorilor lui Berlusconi.

Vizibil impresionat de primirea călduroasă a susţinătorilor, Berlusconi susţine că e victima unei magistraturi controlate de extrema stângă.

"Aici e sfârşitul democraţiei", a declarat Il Cavaliere.

Pe de altă parte, criticii lui Berlusconi spun că eliminarea acestuia din parlament vine prea tîrziu.

Decizia senatorilor a intrat în vigoare, aşa că Silvio Berlusconi şi-a pierdut, deja, funcţia de senator, dar şi imunitatea parlamentară. E o lovitură puternică pentru "Il Cavaliere", implicat în mai multe procese în care este acuzat de abuz de putere, prostituţie, falsificare de dovezi şi corupere de minori.

Drama fostului premier italian l-a adus, însă, în atenţia meşterilor care au realizat figurine în miniatură ale lui Silvio Berlusconi, dar şi ale noii sale soţii, Francesca Pascale, mai tânără cu aproape 50 de ani. Figurinele vor fi vândute la târgurile de Crăciun, aşa că oricine va putea avea controversatul cuplu sub bradul de Crăciun.

×
Subiecte în articol: Silvio Berlusconi
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close