Antena 3 CNN Externe Cinci dominicani au bătut recordul pentru citit continuu

Cinci dominicani au bătut recordul pentru citit continuu

Cinci dominicani au bătut recordul pentru citit continuu
21 Iul 2011   •   14:14

Cinci studenţi au stabilit un nou record mondial, miercuri, după ce au citit cu voce tare timp de 300 de ore consecutive, cu scopul de a promovat cărţile în Republica Dominicană. Aceştia încă nu s-au oprit.

Guinness World Records a recunoscut că studenţii au bătut recordul precedent de 240 de ore stabilit în 2009 de un grup de femei de la colegiul Miami Dade. "Este un caz foarte important pentru că are legătură cu cititul şi promovează intelectualismul", a declarat Michael Janela, un oficial Guinness care a omologat recordul. El a catalogat reuşita ca fiind un sacrificiu enorm.

Pentru a se pregăti pentru record, participanţii au exersat cititul câte trei ore în fiecare zi din ultimii doi ani, a spus Cristian Rodriguez, un student de 23 de ani.

Ei au început să citească pe 7 iulie, la o librărie din nordvestul capitalei, trecând pe rând prin faţa microfonului la câte două ore. Studenţii au ales să citească opera completă a istoricului şi fostului preşedinte al Republicii Dominicane, Juan Bosch. Proiectul a fost transmis live pe Internet.

Studenţii ar fi trebuit să se oprească miercuri, dar au decis să îşi extindă orele de citit până sâmbătă, pentru a realiza 365 de ore de citit, câte una pentru fiecare zi a anului. Oficialii Guinness vor continua să monitorizeze activitatea acestora pentru a verifica timpul final al recordului.

×
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close