Antena 3 CNN Externe Cinci lei au scăpat din cușcă și s-au plimbat pe alei, la un parc zoo din Australia: "Ieșiți din cort și fugiți!"

Cinci lei au scăpat din cușcă și s-au plimbat pe alei, la un parc zoo din Australia: "Ieșiți din cort și fugiți!"

Cinci lei au scăpat din cușca lor și s-au plimbat prin grădina zoologică din Sydney. Incidentul s-a produs noaptea trecută, iar vizitatorii au fost duși în spații sigure.

Cinci lei au scăpat din cușcă și s-au plimbat pe alei, la un parc zoo din Australia: "Ieșiți din cort și fugiți!"
Sursa foto: Profimedia Images
de Mia Lungu    |    02 Noi 2022   •   09:23

Cinci lei au reușit o scurtă evadare din incinta lor de la Grădina Zoologică Taronga din Sydney, ceea ce a determinat conducerea unității să declanșeze alerta.

Aceasta a fost emisă după ce o înregistrare video a camerelor din parc a arătat un leu adult numit Ato și patru pui în afara incintei lor la ora locală 6.30. Animalele au reușit să ajungă într-o zonă separată de restul grădinii zoologice de un gard de doi metri. Îngrijitorii de la zoo au tranchilizat un pui, în timp ce ceilalți patru s-au întors de bună voie în sectorul lor.

Grădina zoologică a declarat că intervenția de urgență a fost pusă în aplicare la mai puțin de 10 minute după ce leii au evadat. Leii s-au întors în incinta lor până la ora 9.00, potrivit presei locale. Nu s-au înregistrat atacuri asupra oamenilor sau animalelor, iar grădina zoologică s-a redeschis.

"Grădina zoologică dispune de protocoale de siguranță foarte stricte pentru un astfel de incident și s-au luat măsuri imediate", a declarat directorul executiv al Grădinii Zoologice Taronga, Simon Duffy, într-o conferință de presă, potrivit Mediafax.

Poliția a fost chemată la grădina zoologică, iar personalul s-a grăbit să-i ducă pe vizitatori departe de pericol.

"Au venit în fugă în zona corturilor spunând: Acesta este un Cod Unu, ieșiți din cort și fugiți, veniți acum și lăsați-vă lucrurile", a declarat un vizitator pentru presa locală.

Incinta leilor de la Grădina Zoologică Taronga îi găzduiește pe Ato și Maya și pe cei cinci pui ai lor, Khari și Luzuko, care sunt masculi, și Malika, Zuri și Ayanna, care sunt femele. Maya și Ayanna au rămas în incintă, în timp ce ceilalți au scăpat.

Conducerea Grădinii zoologice a început o anchetă pentru a se afla cum au scăpat animalele.

×
Subiecte în articol: lei parc zoo Australia cusca
Parteneri
Surpriza la spitalul Pantelimon: O asistentă ar fi modificat dozele
x close