Antena 3 CNN Externe Clinton: Elţîn, beat şi în lenjerie intimă, a încercat să oprească un taxi la Washington

Clinton: Elţîn, beat şi în lenjerie intimă, a încercat să oprească un taxi la Washington

Clinton: Elţîn, beat şi în lenjerie intimă, a încercat să oprească un taxi la Washington
22 Sep 2009   •   14:14

În timpul unei vizite efectuate la Washington, în 1995, preşedintele rus Boris Elţîn a fost foarte aproape de a provoca un incident internaţional, după ce s-a îmbătat într-o noapte şi a încercat să oprească un taxi îmbrăcat doar cu lenjeria intimă. Aceasta este una dintre povestirile aşternute pe hârtie de laureatul premiului Pulitzer, Taylor Branch, ca urmare a unor interviuri realizate cu fostul preşedinte american, Bill Clinton, relatează USA Today.

Preşedintele rus a fost descoperit, de agenţii de la Serviciul Secret american, pe bulevardul Pennsylvania, în timp ce încerca să oprească un taxi pentru că dorea să mănânce o pizza. Boris Elţîn stătea la Casa Blair, reşedinţa oaspeţilor guvernului american.

Noaptea următoare, Elţîn ?i-a fentat? pe agenţii de securitate încercând să iasă pe scara de incendiu din spatele Casei Blair. Unul dintre paznici l-a luat drept un beţiv care încearcă să pătrundă în clădire, el fiind salvat din această situaţie, în cele din urmă, de agenţii de securitate ruşi şi americani.

Taylor Branch relatează apoi, în articolul publicaţiei americane USA Today, discuţia aprinsă pe care a avut-o cu vice-preşedintele Al Gore, imediat după ce acesta a pierdut alegerile din 2000, în faţa lui George W. Bush.

Conversaţia celor doi a fost calmă la început, însă a degenerat după ce Clinton i-a spus lui Gore că ar fi câştigat alegerile dacă ar fi ştiut să se folosească de popularitatea de care se bucura Bill în statele Arkansas sau New Hampshire.

Gore i-a replicat spunându-i că a fost urmărit pe întreaga durată a campaniei electorale de umbra scandalului în care a fost implicat Clinton. Cei doi au izbucnit apoi aruncându-şi reproşuri.

Bill Clinton a fost coleg de cameră cu scriitorul Taylor Branch, şi i-a acordat acestuia 79 de interviuri pentru a realiza o istorie a perioadei în care s-a aflat la Casa Albă. În ultima perioadă, fostul preşedinte american l-a sunat de mai multe ori pe Branch, din pricina noii cărţi publicate de acesta: Wrestling History with the President (Istoria luptelor cu preşedintele).

Clinton pare a regreta acum interviurile acordate lui Branch. ?Cred că este cinstit să spun că este nervos?, a declarat scriitorul, în vârstă de 62 de ani. Clinton nu a dorit să facă vreun comentariu cu privire la cartea publicată de Branch.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Bill Clinton
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close