Antena 3 CNN Externe Comoară de un milion de dolari descoperită după 10 ani de căutări

Comoară de un milion de dolari descoperită după 10 ani de căutări

O comoară ascunsă acum 10 ani în Munţii Stâncoşi, în Statele Unite, a fost găsită de un norocos. Cufărul plin cu pietre şi metale preţioase, cu o valoare estimată la un milion de dolari, a fost subiectul unei adevărate goane după aur. Cel care a creat vânătoarea de comori este un excentric colecţionar de artă, în vârstă de 89 de ani.

Comoară de un milion de dolari descoperită după 10 ani de căutări
Sursa foto: Pixabay
08 Iun 2020   •   20:24

Preţioasa comoară a fost ascunsă în urmă cu un deceniu în munţii stâncoşi de un excentric colecţionar de artă. Peste 350 de mii de oameni s-au aventurat în sălbăticie, în speranţa că vor găsi cufărul plin cu bijuterii şi pietre preţioase. Vânătoarea de comori s-a încheiat acum, când un american a descoperit lada cu bogăţii şi i-a trimis o fotografie cu aceasta colecţionarului care o ascunsese.

De-a lungul timpului s-au format grupuri de căutători, pe internet, iar alţii au renunţat chiar la slujbe pentru a se dedica cercetărilor. Cel puţin patru şi-au pierdut vieţile în munţi. Cufărul cântărea nouă kilograme, iar comoara dinăuntru alte 10 kilograme.

Americanul susţine că întreaga comoară era ascunsă într-un loc uşor accesibil, iar cei care şi-au dorit să o găsească ar fi trebuit să se gândească la faptul că un bătrân de 79 de ani nu ar fi putut să o care prea departe.

Comoară descoperită după 10 ani de căutări

×
Subiecte în articol: comoara
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close