Antena 3 CNN Externe O companie de mobilă ucraineană caută proprietarii unui dulap de bucătărie care a supraviețuit unui atac cu bombă | Fotografia virală pe internet a devenit simbolul rezistenței ucrainenilor

O companie de mobilă ucraineană caută proprietarii unui dulap de bucătărie care a supraviețuit unui atac cu bombă | Fotografia virală pe internet a devenit simbolul rezistenței ucrainenilor

Compania de mobilă Ternopil caută proprietarii unei case distruse în Borodianka, a cărei poză a devenit virală pe internet.

O companie de mobilă ucraineană caută proprietarii unui dulap de bucătărie care a supraviețuit unui atac cu bombă | Fotografia virală pe internet a devenit simbolul rezistenței ucrainenilor
Sursa foto: Twiter/zaborona_media
de Alexandra Ionescu    |    12 Apr 2022   •   12:47

Roman Pogaydak, proprietarul unei firme locale de mobilă, a anunțat inițiativa neobișnuită pe pagina sa de Facebook.

El a spus că producătorii de mobilă Ternopil vor remobila casa familiei, pe gratis, după război.

"Atenție, căutăm familia aceasta!!! Toți ați văzut fotografia acestei bucătării, care a supraviețuit invaziei rușilor. Bucătăria a rezistat cu curaj tuturor încercărilor destinului!

Onoare și glorie producătorilor de mobilă ucraineni care au realizat mobilier atât de stabil.

Și căutăm proprietarul acestei bucatarii pentru a-i promite că după razboi firma noastra îi va proiecta o casa nouă şi îi va face o bucătărie gratuit!!!

Promitem că noua bucătărie va fi făcută cu drag şi va rezista mult timp", a scris Pogaydak.

Fotografia unui dulap de bucătărie pe peretele unei case prăbușite din Borodyanka a devenit foarte repede virală ca simbol al rezistenței și invincibilității ucrainenilor.

Un dulap cu o sculptură de lut a unui cocoș este poate singurul lucru care a supraviețuit după ce pereții casei s-au prăbușit ca urmare a bombardamentului.

Fotografii ale prim-ministrului britanic și președintelui ucrainean Volodimir Zelenski care țineau ulcioare de ceramică în formă de cocoș au făcut ocolul lumii.

O femeie le-a oferit curiosul cadou celor doi lideri, în timp ce mergeu pe străzile Kievului sub pază înarmată, făcându-l pe prim-ministru să-i spună: "Sunt din Londra", la care ea a răspuns: "Știu, sunt din Harkov".

Urciorul prezentat primului ministru este inspirat de o singură pasăre din ceramică care a supraviețuit bombardamentului rusesc asupra orașului Borodianka.

Imaginea cocoșului, concepută pentru prima dată de un celebru artist ucrainean, Prokop Bidasiuk, a fost adoptată de poporul ucrainean ca simbol al rezistenței sale la invazia rusă.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close