Antena 3 CNN Externe Confesiunile unui ANOREXIC: "Ştiam că aerul din restaurantele fast-food conţine fracţiuni de calorii. Aşa că NU RESPIRAM când treceam pe acolo"

Confesiunile unui ANOREXIC: "Ştiam că aerul din restaurantele fast-food conţine fracţiuni de calorii. Aşa că NU RESPIRAM când treceam pe acolo"

Confesiunile unui ANOREXIC: "Ştiam că aerul din restaurantele fast-food conţine fracţiuni de calorii. Aşa că NU RESPIRAM când treceam pe acolo"
de O.P.    |    16 Oct 2013   •   10:50

Este o boală care macină trupul tinerilor, obsedaţi de ideea unui corp cât mai suplu, fără pic de grăsimi, care să arate ca al vedetelor şi modelelor din reviste.

Însă este atât de periculos pentru cei care au apucat pe acest drum pentru că nu se mai pot opri, iar de cele mai multe ori rezultatul este devastator.

Bilyk avea doar 16 ani când a început să slăbească. "Puneam semnul egal între un corp suplu şi acceptarea prietenilor ori găsirea unei iubite. Vedeam că băieţii plinuţi nu au nicio şansă", povesteşte tânărul.



Aşa se face că în 2009 băiatul a început să îşi facă un plan strict. "Număram caloriile şi încercam să le reduc pe cât pot. De exemplu, ştiam că fiecare pastilă de gumă de mestecat are aproximativ 5 calorii, aşa că preferam să mă spăl de mai multe ori pe zi şi să nu mestec deloc gumă. Sau aflasem că aerul din restaurantele fast food conţine fracţiuni de calorii, astfel că ori de câte ori treceam pe lângă un astfel de restaurant îmi ţineam respiraţia pentru că nu doream calorii în plus".

Însă această dieta extrem de strictă a avut rezultate nedorite. Bilyk a început să piardă în greutate, însă trupul său avea nevoie de nutrienţi. "Nu a durat mult până când au început durerile. Mă dureau muşchii şi întreg trupul parcă era străpuns de mii de ace", povesteşte tânărul.

A fost internat în spital, unde medicii i-au oferit un tratament adecvat, dar adevărata luptă s-a dat când a ajuns acasă: "Aveam în faţă două opţiuni: să mă întorc pe acelaşi drum, ori să revin la o viaţă normală. Mă bucur foarte mult că am revenit la normal".

Înfometarea şi lipsirea corpului de alimentele necesare dezoltării sale armonioase NU este o soluţie, ne avertizează medicii nutriţionişti.

×
Subiecte în articol: anorexie boli
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close