Antena 3 CNN Externe Constituţia Italiei va fi tradusă în limba română

Constituţia Italiei va fi tradusă în limba română

Constituţia Italiei va fi tradusă în limba română
14 Dec 2008   •   11:19

Românii stabiliţi în Italia nu vor mai avea nicio scuză atunci când încalcă legile. Pentru ca aceştia să-şi cunoască mai uşor obligaţiile, dar şi drepturile, autorităţile italiene au luat decizia de a traduce Constituţia în limba română. De aceeaşi facilitate se bucură şi imigranţi de alte 10 naţionalităţi, cele mai numeroase din peninsulă, printre care albanezii, arabii, chinezii sau ruşii. Românii stabiliţi în mai multe localităţi din Italia vor primi gratuit câte un exemplar din Constituţia Italiei, tradus în limba română.
Proiectul, iniţiat de o asociaţie culturală şi finanţat de Ministerul Solidarităţii Sociale, se desfăşoară în şapte mari oraşe: Torino, Milano, Genova, Bologna, Florenţa, Roma şi Bari. Românii spun că, în acest fel, îşi vor putea apăra mai uşor drepturile.
În localitatea Venaria, situată la mică distanţă de Torino, toţi cei peste 1000 de rezidenţi străini au primit deja prin poştă câte un exemplar tradus din Constituţie. Dintre aceştia, circa 700 sunt români. Autorităţile locale spun că au luat această decizie pentru a-i ajuta pe imigranţi să se integreze mai uşor în comunitate, dar şi să cunoască şi să împărtăşească cu ceilalţi drepturile şi obligaţiile cetăţeneşti.
Antena 3

×
Subiecte în articol: imigranti romani
Parteneri
Cel mai căutat fugar american a fost prins la Vatican
x close