Antena 3 CNN Externe Consulul Japoniei în Yemen a fost ÎNJUNGHIAT

Consulul Japoniei în Yemen a fost ÎNJUNGHIAT

Consulul Japoniei în Yemen a fost ÎNJUNGHIAT
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
15 Dec 2013   •   11:37
Consulul Japoniei în Yemen a fost înjunghiat, duminică dimineaţa, de către persoane necunoscute şi a fost spitalizat la Sanaa, unde răpirile şi atacurile vizând străini s-au multiplicat în ultima perioadă, a anunţat Ambasada Japoniei în această ţară, relatează AFP, conform Mediafax.
Consulul era singur la volanul maşinii în momentul atacului, a declarat un purtător de cuvânt al ambasadei, care nu a fost în măsură să precizeze dacă a fost vorba despre o tentativă de răpire.
Potrivit unui diplomat japonez, consulul a fost înjughiat de cinci ori.
"La ora (locală) 8.00 (7.00, ora României), el a fost atacat de persoane necunoscute. A fost rănit şi este spitalizat. Dar starea lui este bună", a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt, adăugând că nu cunoaşte motivaţiile atacatorilor.
El a adăugat că diplomatul, căruia nu i-a precizat identitatea, nu era însoţit de gărzi de corp. "Conducea singur" în momentul atacului şi venea spre ambasadă, potrivit aceleiaşi surse.
Atacul a avut loc în Hadda, un cartier din sudul capitalei în care se află sedii ale unor misiuni diplomatice.
Atacurile împotriva unor străini s-au multiplicat în ultimele luni, la Sanaa, unde un expert militar belarus a fost ucis, iar altul rănit, pe 26 noiembrie.
 

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close