Antena 3 CNN Externe Șefului spionilor americani a fost spionat

Șefului spionilor americani a fost spionat

Șefului spionilor americani a fost spionat
Sursa foto: foto: pixabay.com
13 Ian 2016   •   10:06

Un pirat informatic a reuşit să spargă contul telefonic şi de internet private al directorului serviciilor de informaţii americane, James Clapper, potrivit site-ului de informaţii Motherboard, relatează miercuri AFP, citată de Agerpres.

Atacul informatic a fost confirmat de purtătorul de cuvânt al serviciului condus de Clapper, Biroul directorului informaţiilor naţionale (ODNI). Purtătorul de cuvânt, Brian Hale, nu a confirmat însă detaliile pirateriei.

'Suntem la curent cu acest caz. L-am sesizat autorităţilor competente', a declarat el pentru AFP.

Potrivit site-ului de informaţii, piratul informatic a reuşit să găsească parola de acces la contul lui James Clapper de la Verizon, furnizorul de acces telefonic şi de internet pentru domiciliul său.

Acesta a reuşit să deturneze apelurile la domiciliul lui Clapper către o organizaţie de apărare a drepturilor palestinienilor cu sediul în California, este vorba despre Free Palestine Movement.

De asemenea,el a reuşit să spargă contul de mesagerie Yahoo! folosit de soţia lui James Clapper, conform aceleiaşi surse.

Piratul informatic, care foloseşte pseudonimul 'Cracka', face parte dintr-un grup deja implicat în piratarea adresei private de e-mail a directorului CIA John Brennan.

În octombrie, Wikileaks a publicat mai multe documente provenite din contul de e-mail personal al lui John Brennan însă acestea erau datate între 2007 şi 2009, înainte ca el să-şi preia funcţia la CIA.

Publicarea acestor e-mail-uri a avut loc cu câteva săptămâni după ce un pirat informatic care s-a prezentat ca fiind un adolescent american a declarat pentru tabloidul New York Post că a spart adresa de e-mail a directorului CIA şi a obţinut informaţii personale.

Nemulţumit, directorul CIA a denunţat atenţia de care s-a bucurat acest caz din partea opiniei publice. El a explicat că, deşi este 'un responsabil guvernamental', el are şi 'o familie, prieteni, facturi de plătit, lucruri de făcut în viaţa cotidiană' care se fac 'pe internet'.

×
Subiecte în articol: atac informatic
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close