Antena 3 CNN Externe Coreea de Nord, în sărbătoare. Este ziua noului lider, Kim Jong-Un

Coreea de Nord, în sărbătoare. Este ziua noului lider, Kim Jong-Un

Coreea de Nord, în sărbătoare. Este ziua noului lider, Kim Jong-Un
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
08 Ian 2012   •   11:44
Duminică este ziua lui Kim Jong-Un, noul lider al Coreei de Nord. Evenimentul nu avea cum să fie trecut cu vederea de televiziunea de stat de la Phenian. Aceasta a difuzat un documentar în care îl idolatrizează pe tânărul conducător al ţării a cărui vârstă rămâne însă necunoscută.

Documentarul, intitulat "Cum să faci lucruri măreţe cu prima revoluţie militară", prezintă imagini noi cu Kim Jong-Un în vizită în diverse locuri, precum în baze militare şi în fabrici.

În documentar mai sunt incluse şi două poze cu Kim Jong-Il într-un elicoper militar, lucru menit să arate tuturor că acesta nu a moştenit teama de înălţimi a tatălui său.

În documentarul difuzat duminică, propaganda oficială susþine că el a redactat prima sa teză de strategie militară la vârsta de 16 ani, că nu doarme decât trei sau patru ore pe noapte şi că renunţă adeseori la mâncare pentru a putea studia.
   
"Marele nostru general Kim Jong-il îl numea geniul geniilor în ştiinţa militară", afirmã documentarul. Kim le seamănă perfect tatălui şi bunicului său atât ca personalitate, cât şi ca autoritate.

Coreea de Nord recunoaşte zilele de naştere a liderilor săi ca fiind sărbători naţionale. Acest lucru face parte din încercarea de a le crea celor care sunt la putere imaginea unor zei atotputernici. În ciuda acestui fapt însă, încă nu se ştie care este vârsta exactă a lui Kim Jong-un. Se ştie numai că are aproape 30 de ani.

Kim Jong-Il, tatăl lui Kim Jong-Un, a murit pe 17 decembrie, în urma unui atac de cord. El l-a numit succesor pe fiul său cel mic.

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close