Antena 3 CNN Externe Ce se știe despre Craig Robertson, bărbatul ucis de FBI după ce l-a amenințat cu moartea pe Joe Biden

Ce se știe despre Craig Robertson, bărbatul ucis de FBI după ce l-a amenințat cu moartea pe Joe Biden

Un bărbat în vârstă de 75 de ani a fost ucis de agenți FBI în statul american Utah.

Ce se știe despre Craig Robertson, bărbatul ucis de FBI după ce l-a amenințat cu moartea pe Joe Biden
Sursa foto: Antena 3 CNN
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Aug 2023   •   13:19

Incidentul a avut loc miercuri dimineața, la ora locală 6:15, înainte de vizita președintelui Joe Biden în acest stat.

Presa americană a relatat că agenții au încercat să pună în aplicare mandate de percheziție și de arestare la reședința lui Robertson.

"Se auzeau strigăte și lovituri. Cred că încercau să îl trezească și să-l scoată din casă", a declarat John Michael Asola, un vecin care a fost martor la intervenția FBI.

Ulterior, s-au auzit împușcături.

"L-au scos afară, pe alee și a fost clar că a murit", a continuat martorul.

Citește și: Candidaţii care se vor lupta pentru Casa Albă. Marile teme ale campaniei din SUA

Înainte de incidentul soldat cu moartea suspectului, Procuratura din Utah l-a pus, marți, sub acuzare pe Craig Robertson (foto interior) pentru amenințări la adresa vieții agenților federali și a președintelui Statelor Unite.

În susținerea actului de acuzare, procurorii au inclus postări încărcate de Robertson pe rețelele de socializare începând de anul trecut.

Într-o astfel de postare, bărbatul afirmă că, la vizita președintelui Biden, își va șterge praful de pe costumul de camuflaj și de pe pușca de lunetist.

Fotografii de pe pagina de Facebook a lui Robertson, datând din 2009, îl înfățișează pe acesta într-o astfel de costumație (foto principală).

Prieten al suspectului ucis de FBI: "Un tip extraordinar. Nu cred că relatările din presă sunt corecte"

Un bărbat intervievat de presa americană și care spune că a fost prieten cu suspectul timp de 40 de ani, îl descrie pe acesta drept "un tip extraordinar, care făcea orice pentru a ajuta pe toată lumea".

"Avea o credință puternică în Biserică. Un tip foarte iubitor. Am fost ca frații ani de zile", a spus acest apropiat al suspectului ucis. Cât despre relatările din presă referitoare la amenințările făcute de Robertson la adresa președintelui SUA, bărbatul intervievat crede că lucrurile nu au fost prezentate corect.

"El spune lucrurile astea, dar nu aveam nicio idee că le-ar putea pune în aplicare", a precizat prietenul lui Robertson.

×
Parteneri
Sebastian Burduja şi-a depus candidatura la Primăria Capitalei
x close