Antena 3 CNN Politică Candidaţii care se vor lupta pentru Casa Albă. Marile teme ale campaniei din SUA

Candidaţii care se vor lupta pentru Casa Albă. Marile teme ale campaniei din SUA

Numele lui Donald Trump sau Joe Biden, consideraţi, în acest moment, favoriţi pentru alegerile prezidenţiale de anul viitor din SUA, nu se vor afla pe buletinele de vot.

de Alina Anghel    |    08 Aug 2023   •   11:53

Este ceea ce spune Dr. Pippa Malmgren, fost consilier prezidenţial pentru preşedintele George W. Bush, într-un interviu în exclusivitate pentru Antena 3 CNN. Dr. Malmgren crede că în marea finală vor ajunge alţi doi candidaţi.

"În tabăra republicană, aş spune Francis Suarez, primarul din Miami, se prezintă deja ca o voce foarte importantă. La stânga, cel mai interesant candidat de urmărit este Robert F. Kennedy. Democraţii ar prefera să-l aibă pe guvernatorul Newsom din California, dar se pare că el ar putea fi cam ca DeSantis, alegerea evidentă, dar cam plictisitor, lipsit de carismă, nu încântă pe nimeni. În timp ce Robert F. Kennedy câştigă, în mod interesant, în sondaje, foarte rapid.

Chiar şi susţinătorii lui Biden înclină în direcţia lui. Mai mult, Trump îl place pe RFK, se împacă bine, şi ambii au vorbit despre a fi bipartizani şi a se îndrepta spre centru. Cred că aceasta este o chestiune cheie, în timp ce restul lumii se află la extreme, RFK se îndreaptă spre mijloc. Iar acolo este un loc liber. Cred că, în cele din urmă, acestea sunt cele două voci care vor domina cursa. Ultimul lucru pe care trebuie să-l înţelegem în legătură cu ambii, este că Suarez şi RFK nu sunt doar mai tineri şi mai coerenţi decât am văzut până acum, deşi RFK este mai bătrân decât arată, dar arată mai tânăr, dar amândoi sunt ecologişti, amândoi sunt verzi, şi amândoi investesc pe piața criptomonedelor. Nu am mai vâzut asta până acum. Cred că aceste alegeri vor fi super captivante", a declarat dr. Pippa Malmgren.

Citeşte şi: Când se va încheia războiul din Ucraina. Interviu exclusiv cu dr. Pippa Malmgren, fostul consilier al preşedintelui american George W. Bush

Totodată, dr. Pippa Malmgren a explicat şi care este poziţia lui Kennedy cu privire la avort sau marijuana, două mari teme de campanie.

"În ceea ce-l priveşte pe Robert F. Kennedy, Partidul Democrat va fi foarte reticent, nu-l plac, nu-l vor. Nu este un candidat democrat obişnuit. Nu este! Dar, ca şi Bill Clinton, Bill Clinton era centrist, era conservator în ceea ce priveşte chestiunile economice, la fel ca RFK, care spune: cred că antreprenorii sunt viitorul, nu vreau să-i taxez şi mai mult, pentru că ei construiesc economia de mâine, la care republicanii spun: stai, asta e şi poziţia noastră'. Sunt mulţi democraţi care sunt antreprenori, care ar susţine asta.

Apoi, poziţia lui este foarte liberală în ceea ce priveşte chestiunile sociale. Avortul, care va fi o chestiune de mare impact la alegerile următoare, avortul ar trebui să fie permis din punct de vedere legal, susţine Roe vs. Wade, o legislație istorică a Curții Supreme de Justiție, el spune: statele ar trebui să poată să decidă', dar guvernul federal nu ar trebui să impună. Şi voi merge şi mai departe. A spus deja că vrea să decriminalizeze marijuana şi oricine este în închisoare din această cauză ar trebui eliberat", a mai explicat fostul consilier prezidenţial al SUA în interviul pentru Antena 3 CNN.

×
Subiecte în articol: Pippa Malmgren SUA Robert F. Kennedy
Parteneri
Geoană: Să facem o petiţie zdravănă către noul Congres american
x close