Antena 3 CNN Externe Curăţenia pentru JO din 2016: Rio de Janeiro interzice nucile de cocos pe plaje, de teama şobolanilor

Curăţenia pentru JO din 2016: Rio de Janeiro interzice nucile de cocos pe plaje, de teama şobolanilor

Curăţenia pentru JO din 2016: Rio de Janeiro interzice nucile de cocos pe plaje, de teama şobolanilor
26 Noi 2009   •   19:29

Unul din momentele de relaxare atunci când vizitezi Rio de Janeiro era reprezentat de savurarea unei băuturi cu lapte de nucă de cocos, chiar din coajă, stând întins pe nisip, la soare. Autorităţile braziliene vor interzice însă băutura răcoritoare, începând cu 1 decembrie 2009, ca o tentativă de a curăţa plajele oraşului brazilian înainte de Cupa Mondială din 2014 şi Jocurile Olimpice din 2016.

Cojile nucilor de cocos sunt considerate antiigienice şi Jovanildo Savastano, oficial brazilian, a declarat că până la 30 de tone de rămăşiţe sunt colectate zilnic. "Mergeţi la plaja Ipanema la sfârşitul unei zile şi veţi vedea un munte de nuci de cocos pe care oamenii le-au lăsat în nisip. Nimic nu atrage mai mult şobolanii pe plaje decât rămăşiţele nucilor de cocos", a spus Savastano.

Criticii acestei decizii spun că deşeurile sunt biodegradabile. Altfel, turiştii vor putea savura în continuare licoarea magică, însă din sticle sau pahare. Primarul din Rio de Janeiro, Eduardo Paes, a declarat că dacă turiştii şi localnicii vor curăţa mizeria în urma lor, atunci va lua în calcul ridicarea suspendării.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Rio de Janeiro JO 2016 Jocurile Olimpice
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close