Antena 3 CNN Externe Cutremur puternic, de 5,8 grade, înregistrat în Republica Dominicană

Cutremur puternic, de 5,8 grade, înregistrat în Republica Dominicană

Cutremur puternic, de 5,8 grade, înregistrat în Republica Dominicană
04 Feb 2019   •   18:32

Un cutremur cu magnitudinea de 5,8 grade pe Richter s-a înregistrat luni în Marea Caraibilor, la 135 de kilometri de localitatea balneară Punta Cana, fără să fie anunţate deocamdată victime sau pagube materiale.

Mişcarea telurică s-a produs la ora locală 10:33 la o adâncime de 94 de kilometri, potrivit Centrului Naţional de Seismologie (CNS) al Universităţii Autonome din Santo Domingo (UASD).

Seismul a fost resimţit în mai multe zone ale ţării, inclusiv în capitala Santo Domingo, potrivit postărilor internauţilor.

CNS informa vinerea trecută că "se supraveghează" cu mare atenţie activitatea seismică a ţării, după înregistrarea unui lanţ de mici cutremure cu magnitudinea de între 3,7 şi 2,6 în decurs de câteva ore, mai ales în nord-est.

Anul trecut, la 23 septembrie, un cutremur de 5,1 grade cu epicentrul la 12,9 kilometri de Villa Vásquez (Montecristi) a provocat pagube unui spital şi la zece şcoli în această regiune din nord-vestul ţării.

Experţi ai CNS au avertizat că ţara riscă să se confrunte cu un mare cutremur, similar celui de 7 grade din 2010 din Haiti, care a provocat peste 300.000 de morţi şi a afectat peste 1,5 milioane de persoane.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: Republica Dominicana cutremur
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close