Antena 3 CNN Externe Dalai Lama a strâns peste 10.000 de oameni în cadrul unei ceremonii din Taiwan (VIDEO)

Dalai Lama a strâns peste 10.000 de oameni în cadrul unei ceremonii din Taiwan (VIDEO)

Dalai Lama a strâns peste 10.000 de oameni în cadrul unei ceremonii din Taiwan (VIDEO)
01 Sep 2009   •   18:08

Dalai Lama a strâns marţi peste 10.000 de oameni, în cadrul unei o ceremonii pentru comemorarea victimelor taifunului Morakot, care a ucis cel puţin 571 de oameni în Taiwan, informează AFP. Liderul spiritual al tibetanilor se află în Taiwan de duminică seara, pentru o vizită de cinci zile.

"Ţelul meu aici este de a obţine binecuvântarea victimelor taifunului", a declarat Dalai Lama, mulţimii adunate pe un stadion în Kaohsiung în partea de sud a insulei. Liderul spiritual tibetan a reiterat faptul că vizita sa este efectuată în scopuri exclusiv umanitare şi nu are nicio dimensiune politică.

Dalai Lama a fost invitat în Taiwan de către partidul de opoziţie democratică progresivă (DPP). La scurt timp după sosirea sa, guvernul chinez a avertizat că vizita ar putea avea "o influenţă negativă asupra relaţiilor dintre China continentală şi Taiwan". China consideră că insula face parte din provinciile sale, motiv pentru care Beijingul şi-a manifestat dezaprobarea fermă faţă de vizita liderului tibetan.

Marţi, mai multe grupuri de manifestanţi, în favoarea apropierii cu China, au criticat vizita lui Dalai Lama. "Relaţiile cu China sunt foarte importante. Vizita lui Dalai Lama în Taiwan este o greşeală", a declarat Wu Rong-Yuan, preşedinte al Partidului Muncii din Taiwan, care susţine unificarea cu China.



Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Dalai Lama
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close