x close

Damascul condamnă loviturile franceze în Siria, dar aplaudă inițiativa Moscovei

de D.G.    |    01 Oct 2015   •   07:21
Damascul condamnă loviturile franceze în Siria, dar aplaudă inițiativa Moscovei  817

Șeful diplomației de la Damasc, Walid Mouallem, a condamnat miercuri loviturile franceze și britanice în Siria, considerate ca "agresiune contra suveranității" Siriei și a "aplaudat" proiectul de rezoluție antiteroristă prezentat de Rusia, relatează AFP, preluat de Agerpres.
Acțiunile militare conduse de Marea Britanie și Franța pe teritoriul sirian constituie "o flagrantă încălcare a dreptului internațional și o agresiune contra suveranității siriene", a declarat Walid Mouallem în fața Consiliului de Securitate, potrivit textului intervenției sale oferit de misiunea siriană la ONU.

"Cei care vor într-adevăr să combată terorismul pe teritoriul sirian trebuie să se coordoneze și să coopereze cu guvernul sirian, a cărui armată duce singură lupta împotriva terorismului", a adăugat ministrul de externe.

Parisul a efectuat duminică lovituri contra unei tabere de antrenament a jihadiștilor din gruparea Statul Islamic la Deir ez-Zor (est), iar Londra a desfășurat o operațiune în august în regiunea Rakka (nord) pentru a elimina un jihadist britanic acuzat că pregătește atentate în Europa.

În schimb, Walid Mouallem a "aplaudat" inițiativa rusă vizând crearea unei coaliții regionale și internaționale pentru combaterea terorismului.

Rusia a prezentat miercuri în fața Consiliului de Securitate al ONU un proiect de rezoluție antiteroristă, vizând, potrivit ministrului de externe Serghei Lavrov, "să coordoneze toate forțele care fac față Statului Islamic și altor structuri teroriste".

Moscova a efectuat miercuri primele sale bombardamente în Siria, afirmând că țintește obiective ale SI.

Citeşte mai multe despre:

conflict Siria Damasc
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati