Antena 3 CNN Externe Dennis Rodman a condus primul antrenament în Coreea de Nord

Dennis Rodman a condus primul antrenament în Coreea de Nord

Dennis Rodman a condus primul antrenament în Coreea de Nord
de M.T.    |    20 Dec 2013   •   10:38

Fostul star NBA Dennis Rodman a condus, vineri dimineaţă, primul antrenament în Coreea de Nord, în perspectiva meciului demonstrativ pe care naţionala de baschet a acestei ţări îl va disputa pe 8 ianuarie împotriva unei echipe formate din foşti jucători americani, informează AP.

Totuşi, până să se decidă asupra celor care vor forma lotul nord-coreean, Rodman trebuie să-i convingă pe unii dintre jucătorii americani că vor fi în siguranţă la Phenian.

„Încă le e frică să vină aici, dar mereu le spun să nu au niciun motiv să o facă. Înţeleg că este o chestie politică, dar vreau să fac ceva pentru copiii de aici, pentru această ţară, pentru ţara mea şi, într-un fel, pentru întrega lume”, a declarat Rodman.

Fostul baschetbalist american se află pentru a treia oară în Coreea de Nord, iar vizita sa vine în contextul în care, recent, unchiul lui Kim Jong-un a fost executat în cadrul a ceea ce specialiştii consideră a fi cea mai importantă epurare din cadrul regimului de la Phenian de când tânărul lider a preluat puterea.

Rodman a sosit la Phenain joi şi a spus că va anunţa numele jucătorilor care vor forma lotul nord-coreean în curând. De asemenea, nu a exclus organizarea unui alt meci demonstrativ în luna iunie.

La primul antrenament la care a asistat, Rodman a apărut îmbrăcat în acelaşi fel extravagant care l-a consacrat şi i-a urmărit pe jucători de pe margine, în timp ce fuma un trabuc.

La finalul şedinţei de pregătire, el le-a promis baschetbaliştilor nord-coreeni că cei care vor fi selecţionaţi vor primi câte două perechi de adidaşi noi.

Unul dintre jucătorii care s-a antrenat sub privirile lui Rodman, Kim Un Chol, a spus că s-a apucat de baschet pentru că îşi doreşte să exceleze în sportul preferat al actualului lider, Kim Jong-un, dar şi al tatălui acestuia, Kim Jong-il.

Rodman i-a întrebat apoi pe toţi jucătorii dacă simt la fel ca şi colegul lor, iar aceştia au răspuns afirmativ în cor.

„Băieţi, vreau să faceţi un lucru pentru liderul vostru! Este ziua lui, o zi fosrte specială pentru întreaga ţară”, le-a spus fostul star NBA.

Rodman a declarat că speră ca meciul de pe 8 ianuarie, care va face parte din festivităţile organizate cu ocazia zilei de naştere a lui Kim Jong-un, va fi unul amical, fără aspecte politice sau naţionaliste.

El a precizat că jucătorii americani vor juca împotriva nord-coreenilor în prima repriză, urmând ca în cea de-a doua, echipele să fie mixte.

×
Subiecte în articol: Coreea de Nord Kim Jong Un antrenament
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close