Antena 3 CNN Externe Descoperire controversată la catedrala Notre-Dame din Paris. Ce au găsit anchetatorii

Descoperire controversată la catedrala Notre-Dame din Paris. Ce au găsit anchetatorii

Descoperire controversată la catedrala Notre-Dame din Paris. Ce au găsit anchetatorii
Sursa foto: Foto: twitter.com/Place_Beauvau
de S.T.    |    24 Apr 2019   •   17:59

Compania care a montat schela pentru lucrările de renovare de la catedrala Notre-Dame din Paris a recunoscut şi şi-a exprimat miercuri „regretul” că unii dintre muncitorii săi nu au respectat interdicţia de a fuma pe şantier, însă a exclus orice legătură cu incendiul care a distrus o parte din monumentul istoric, relatează AFP.

„Într-adevăr, există muncitori care din când în când au încălcat această interdicţie şi regretă”, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei „Le Bras Freres”, Marc Eskenazi, dând însă asigurări că „în niciun caz un chiştoc prost stins s-ar putea afla la originea incendiului de la Notre-Dame din Paris”.

Aceşti „muncitori au recunoscut în faţa poliţiştilor că li s-a întâmplat să mai fumeze”, a precizat el.

Citiți și: Fenomen bizar surprins pe Catedrala Notre-Dame, înainte de incendiu. Un punct luminos s-a văzut pe schelele monumentului istoric - VIDEO

Marc Eskenazi a reacţionat la un articol publicat miercuri în săptămânalul satiric francez Le Canard enchaîné, în care se afirma că anchetatorii au găsit şapte chiştoace la locul incendiului.

„Exista într-adevăr o interdicţie de a fuma pe schele”, a mai spus Marc Eskenazi. 

O parte a catedralei a fost distrusă într-un incendiu de proporţii izbucnit în seara zilei de 15 aprilie. În 2017, circa 10 milioane de turişti au vizitat capodopera arhitecturii gotice, unde se efectuau importante lucrări de renovare de mai multe luni.

Autorităţile privilegiază originea accidentală (în special un scurt circuit) a incendiului.

Sursă: Agerpres
×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close