Antena 3 CNN Externe Diaspora Drama cumplită trăită de o româncă stabilită în Anglia: „Mi-au dat un pahar cu apa și trei pastile pentru liniștire. Apoi mi s-a cerut să plec. Am fost trimisă acasă de parcă nu aș fi avut copil niciodată!”

Drama cumplită trăită de o româncă stabilită în Anglia: „Mi-au dat un pahar cu apa și trei pastile pentru liniștire. Apoi mi s-a cerut să plec. Am fost trimisă acasă de parcă nu aș fi avut copil niciodată!”

Dramă cumplită trăită de o româncă stabilită în Anglia. În două luni, a văzut cum fiica sa se stinge pe picioare, în timp ce medicii îi greșeau de trei ori diagnosticul.

Drama cumplită trăită de o româncă stabilită în Anglia: „Mi-au dat un pahar cu apa și trei pastile pentru liniștire. Apoi mi s-a cerut să plec. Am fost trimisă acasă de parcă nu aș fi avut copil niciodată!”
23 Ian 2020   •   09:46

Totul a început pe 10 decembrie 2019, în ziua în care mama își duce fiica la unitatea de primiri urgențe a spitalului din Leicester (Leicester Royal Infirmary). Potrivit acesteia, micuța are febră, greață și vărsături, dureri de cap severe, somnolență. Ba mai mult, mama spune că fiica ei e într-o stare letargică.

În ciuda stării copilei, personalul medical a diagnosticat-o cu o banală gastroenterită. Mama e sfătuită verbal să meargă acasă și să își trateze fiica cu paracetamol. Pe 12 decembrie 2019, starea lui Kerryanne se agravează. Românca își duce fiica, din nou, la aceeași unitate medicală. Fata prezintă aceleași simptome și, în plus, acuză o sensibilitate ridicată la lumină și zgomot.

“M-am dus de atâtea ori (n.r. la spital) și medicii de aici caută pe GOOGLE efectele pastilelor. Cadrele medicale de aici sunt ZERO, păcat de aparatura pe care o au!”, a declarat Neluța Stan, potrivit blogului andreeatrandafirescu.ro

Copila e examinată și tratată în același mod ca și în timpul vizitei anterioare. Medicii par a ignora toate simptomele observate de mamă. Ba mai mult, i-ar fi spus că este doar de un virus și că va trece cu ibuprofen / calpol.

Cinci zile mai târziu, pe 17 decembrie 2019, Neluța vine, din nou, cu fata la unitatea A&E. De data aceasta copila se simte mult mai rău decât precedentele dăți și este ținută sub observație peste noapte. Îi sunt efectuate aceleași teste. Mama insistă să i se facă și unele analize de sânge. Nimeni nu o bagă în seamă, spune aceasta. A doua zi, dimineața, Kerryanne e externată din spital cu același diagnostic: gastroenterită.

Trei zile mai târziu, pe 20 decembrie 2019, Kerryanne își pierde cunoștința, iar mama solicită ambulanța. Aceasta ajunge în 3 – 4 ore, mărturisește femeia.

Copilul e dus la spital. Aici, medicii ajung la concluzia că Kerryanne are presiune intracraniană și îi spun mamei că trebuie să se consulte cu colegii lor din Birmingham. Fata este ținută în unitatea de terapie intensivă până în seara zilei de 23 decembrie, când este intubată și mama află că jumătate din creierul fiicei sale este mort. Copila este trimisă cu ambulanța la Nottingham. Ajunsă aici medicii află că fetița are meningită! Mama nu a avut voie să fie lângă ea.

Copila este operată de două ori: pe 24 decembrie 2019 și pe 2 ianuarie 2020, fără rezultat… Mama e sfătuită să-l cheme pe tatăl fiicei sale, stabilit în SUA, pentru a-l informa faptul că echipa medicală are în vedere să deconecteze copilul de la aparate. În opinia lor, Kerryanne e literalmente moartă.

Medicii insistă ca mama să-și dea consimțământul pentru ca fiica ei, Kerryanne, să fie deconectată de la aparate și îi explică faptul că, dacă nu e de acord, o pot face fără consimțământul ei, întrucât legea britanică permite această procedură. 

Pe 7 ianuarie 2020, Kerryanne e deconectată de la aparatele care o țin în viață, fără acordul părinților ei. Kerryanne e declarată moartă.

Neluța Stan: “S-a terminat lumea când am aflat că fata mea e trimisă la morgă și eu acasă! S-a prăbușit lumea. Nu mai există nimic în jurul meu. Mi-au dat un pahar cu apa și trei pastile pentru liniștire. Apoi mi s-a cerut să plec. Am fost trimisă acasă de parcă nu aș fi avut copil niciodată!”.

Acum femeia este decisă să-și facă dreptate, iar cei vinovați să plătească.

 

×
Parteneri
Un criminal în serie va fi eliberat din închisoare
x close