Antena 3 Externe Doi români au murit în accidentul de pe râul Rin

Doi români au murit în accidentul de pe râul Rin

30 Mai 2019   •   23:24
Doi români au murit în accidentul de pe râul Rin

Doi români au murit în accidentul de pe Rin, în care o barcă gonflabilă s-a răsturnat, au confirmat reprezentanții diplomatici ai României la Strasbourg.

Citește și: O barcă gonflabilă, în care s-ar fi aflat şi doi români, s-a răsturnat pe fluviul Rin. Mai multe persoane au murit

Consulatul General al României la Strasbourg urmărește îndeaproape evenimentele legate de accidentul maritim produs la data de 30 mai în zona localității franceze Gerstheim, incident în care ar fi fost implicată o ambarcațiune care transporta și cetățeni români. 
Reprezentanții oficiului consular au întreprins, în regim de urgență, demersuri pe lângă autoritățile locale, în vederea obținerii unor informații cu privire la cetățenia și identitatea persoanelor afectate, starea de sănătate a acestora și circumstanțele producerii accidentului.
 
Potrivit datelor preliminare obținute de către reprezentanții oficiului consular, doi cetățeni români au decedat, iar altul a fost rănit ușor, fiind transportat la o unitate medicală din zonă pentru a beneficia de asistență medicală de specialitate. 
  
Reprezentanții consulatului au efectuat demersuri în vederea identificării și notificării familiilor. 
  
Cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la numărul de telefon al Consulatului General al României la Strasbourg:  +33 369.321.938, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență sau la numărul de urgență al oficiului consular:  +33 6 27 05 00 22. 
  
Consulatul General al României la Strasbourg monitorizează cu prioritate situația și este în contact cu autoritățile locale, cu unitatea medicală unde este internat cetățeanul român, fiind pregătit să acorde asistență consulară, inclusiv prin eliberarea documentelor necesare repatrierii trupurilor neînsuflețite și a certificatelor de deces.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close