Antena 3 CNN Externe Donald Trump, avertisment dur pentru fostul director FBI: Ar face bine să spere că nu există ”înregistrări” ale conversaţiilor noastre!

Donald Trump, avertisment dur pentru fostul director FBI: Ar face bine să spere că nu există ”înregistrări” ale conversaţiilor noastre!

Donald Trump, avertisment dur pentru fostul director FBI: Ar face bine să spere că nu există ”înregistrări” ale conversaţiilor noastre!
12 Mai 2017   •   16:45

Preşedintele american Donald Trump l-a atenţionat vineri pe fostul director al FBI, James Comey, pe care l-a destituit în mod neaşteptat marţi, să nu facă dezvăluiri pentru presă, informează AFP.

"James Comey ar face bine să spere că nu există 'înregistrări' ale conversaţiilor noastre înainte să înceapă să facă dezvăluiri pentru presă!", a scris pe Twitter preşedintele SUA, într-o serie de mesaje matinale, aşa cum are obiceiul. 

Donald Trump a declarat joi, într-un interviu pentru NBC, că a avut două convorbiri telefonice şi un dineu cu James Comey, în timpul cărora el l-a întrebat dacă era vizat de ancheta FBI privind legăturile sale cu Rusia. 

"Am spus: 'Dacă este posibil, puteţi să-mi spuneţi dacă există o anchetă asupra mea?'. El a spus că nu există o astfel de anchetă", a declarat Trump la postul de televiziune american, cu referire la ancheta în curs a FBI cu privire la posibilele legături între anturajul său şi responsabili ruşi în timpul campaniei electorale din 2016. 

Potrivit New York Times, Trump i-ar fi cerut lui Comey să facă o promisiune de loialitate în cursul unui prânz, la o săptămână după accederea sa la Casa Abă. Conform ziarului, care citează doi asociaţi ai lui Comey, acesta din urmă ar fi refuzat să facă un astfel de angajament, dar l-ar fi asigurat pe Trump de "onestitatea" sa. Cotidianul newyorkez nu a fost în măsură să spună dacă acest prânz era acelaşi pe care l-a evocat Trump la NBC. 

De asemenea, alte două anchete sunt în curs în Congres pentru a determina dacă o existat un amestec din partea Rusiei pentru a favoriza candidatura republicanului Trump în detrimentul adversarei sale democrate Hillary Clinton. 

Trump a reacţionat vineri dimineaţa la criticile privind comunicarea echipei sale după destituirea surpriză a lui Comey. Versiunile au variat de-a lungul zilelor, fiind diferite inclusiv în funcţie de interlocutori. 

"În calitate de preşedinte foarte activ, cu enorm de multe acţiuni în curs, nu este întotdeauna posibil pentru echipa mea să se menţină pe podium cu o exactitate perfectă", a subliniat miliardarul. 

"Poate că cea mai bună soluţie ar fi să fie anulate pe viitor toate briefingurile de presă şi să fie trimise răspunsurile sub formă scrisă pentru mai multă exactitate", a spus el.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: James Comey
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close