Antena 3 CNN Externe Donald Trump cere ţărilor din întreaga lume să aibă o atitudine ”dură şi decisivă” împotriva regimului de la Phenian

Donald Trump cere ţărilor din întreaga lume să aibă o atitudine ”dură şi decisivă” împotriva regimului de la Phenian

Donald Trump cere ţărilor din întreaga lume să aibă o atitudine ”dură şi decisivă” împotriva regimului de la Phenian
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
08 Aug 2017   •   14:58

Donald Trump a felicitat ţările lumii care au luat deja o poziţie vizavi de programul balistic şi nuclear al regimului de la Phenian, la doar câteva zile după ce Consiliul de Securitate al ONU a adoptat în umanimitate un pachet de sancţiuni internaţionale propus de partea americană împotriva Coreei de Nord.

”După mulţi ani de eşec, ţările lumii s-au unit pentru a se adresa pericolelor reprezentate de Coreea de Nord. Trebuie să fim duri şi decisivi”, a scris preşedintele american într-o postare de pe Twitter.

Potrivit News.ro, consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite a adoptat în mod unanim noile sancţiuni internaţionale împotriva regimului nord-coreean, după lansarea a două rachete intercontinentale în ultima lună, dintre care una are capacitatea tehnică de a lovi inclusiv metropolele Chicago, Denver şi New York.

Noile sancţiuni internaţionale vizează o interdicţie pentru mai multe exporturi, inclusiv cărbune, care au o valoare de peste un dolar. Însă, regimul nord-coreean a reacţionat, susţinând că noile sancţiuni reprezintă un ”complot american furios de a izola şi a sugruma” Coreea de Nord.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close