Antena 3 CNN Externe Două explozii succesive au zguduit Damascul. Zeci de morţi şi răniţi, în urma atentatelor

Două explozii succesive au zguduit Damascul. Zeci de morţi şi răniţi, în urma atentatelor

Două explozii succesive au zguduit Damascul. Zeci de morţi şi răniţi, în urma atentatelor
Sursa foto: Foto: news.nationalpost.com
de M.Z.    |    10 Mai 2012   •   10:33

Două explozii puternice şi succesive, soldate cu zeci de morţi şi răniţi, majoritatea civili, au avut loc joi, în capitala siriană Damasc, lovită în ultimele luni de o serie de atentate soldate cu decese, a anunţat televiziunea de stat siriană, citată de AFP.

Postul de televiziune a difuzat primele imagini, care arătau cadavre carbonizate la bordul a zeci de caroserii de maşină arse, precizând că atacurile "teroriste" au fost comise pe autostrada din sud, "în momentul în care oamenii mergeau la serviciu şi elevii la şcoală".

Observatorul Sirian al Drepturilor Omului (OSDO) a declarat că cele două explozii au vizat un centru al serviciilor de informaţii, iar una dintre deflagraţii a fost provocată de o maşină-capcană.

Două coloane de fum erau vizibile deasupra capitalei, unde geamurile de la locuinţe au fost zguduite. De asemenea, un crater de trei metri adâncime a fost provocat de deflagraţii.

Cel mai recent atentat soldat cu morţi la Damasc s-a produs pe 27 aprilie, când 11 persoane şi-au pierdut viaţa în urma unui atac sinucigaş comis în faţa unei moschei.

Regimul preşedintelui Bashar al-Assad se confruntă de 14 luni cu o revoltă populară pe care refuză să o recunoască şi pe care o reprimă violent. El acuză "teroriştii" că ar fi la originea violenţelor din ţară şi a atentatelor.

La rândul său, opoziţia siriană acuză regimul că "fabrică" aceste atentate.

Miercuri, secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, a avertizat că, dacă nu încetează violenţele, ar putea izbucni "un război civil pe scară largă cu efecte catastrofale asupra Siriei şi a întregii regiuni".

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close