Antena 3 CNN Externe După mai multe ameninţări cu moartea, un primar italian a demisionat sub presiunea MAFIEI

După mai multe ameninţări cu moartea, un primar italian a demisionat sub presiunea MAFIEI

După mai multe ameninţări cu moartea, un primar italian a demisionat sub presiunea MAFIEI
Sursa foto: Foto: tmnews.it
08 Iul 2013   •   18:29

Un primar italian, din oraşul calabrez Monasterace, care a fost ţinta mai multor ameninţări cu moartea, şi-a depus demisia în dimineaţa acestei zile.

Maria Carmela Lanzetta, mamă a doi copii şi proprietara unei farmacii din oraş, spune că a renunţat la poziţia de edil general după ce Consiliul Local a refuzat să se poziţioneze ca parte civilă vătămată într-un proces ce viza destructurarea mafiei din regiune.

Lanzetta a mai avut o tentativă de a demisiona în trecut, dar şi-a retras cererea la scurt timp, după ce persoane necunoscute au tras cu arme de foc asupra maşinii sale. În iunie 2011, farmacia sa a fost incendiată de persoane rămase şi-acum necunoscute.

În prezent, primăriţa vizată de mafia calabreză este escortată în permanenţă de forţe poliţieneşti. Ea a declarat într-o scrisoare deschisă, adresată preşedintelui Camerei Deputaţilor, Laura Boldrini, că decizia de a demisiona este una "dureroasă dar mai mult decât necesară". Drept răspuns, Boldrini, cea care reprezintă interesele Partidului Democrat în legislativul de la Roma, a anuţat că va efectua o vizită urgentă în Monasterace, până la sfârşitul acestei săptămâni.

Lanzetta a devenit primar în 2003, după ce toţi liderii locali au fost demişi, bănuiţi că ar colabora cu 'Ndrangheta, informează ANSA.
Despre 'Ndrangheta sau mafia calabreză, se crede că reprezintă cea mai activă grupare infracţională din Italia, cu ramificaţii pe tot continentul european şi specializată în traficul cu droguri.

×
Subiecte în articol: amenintari cu moartea
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close