x close

Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak va fi pus în libertate

de M.Z.    |    13 Mar 2017   •   17:49
Fostul preşedinte egiptean Hosni Mubarak va fi pus în libertate 418 Foto: Agerpres

Parchetul de la Cairo a acceptat luni punerea în libertate a fostului preşedinte egiptean Hosni Mubarak, achitat la începutul luni martie de către Curtea de Casaţie într-un caz în care fusese acuzat de uciderea unor manifestanţi în 2011, în cursul revoltei care a provocat îndepărtarea lui de la putere, relatează AFP. 

Avocatul Farid el-Deeb a precizat că Mubarak, care se află în prezent într-un spital militar din Cairo, ”va putea reveni la locuinţa sa atunci când medicii îi vor spune că poate ieşi”. Totuşi, el nu va putea părăsi ţara, potrivit avocatului său. 

De la arestarea sa în 2011, Mubarak (87 de ani) şi-a petrecut cea mai mare parte a timpului într-un spital militar, în regim de arest la domiciliu. El a fost condamnat la închisoare pe viaţă în iunie 2012, dar instanţa a dispus rejudecarea cazului. 

În noiembrie 2014, un alt tribunal care îl rejudeca a decis în cele din urmă abandonarea acuzaţiilor aduse fostului preşedinte egiptean, însă Parchetul a făcut recurs. 

La 2 martie, Curtea de Casaţie a confirmat renunţarea la acuzaţii. Aceasta a fost ultima procedură judiciară care îl vizează pe Hosni Mubarak, care timp de 30 de ani şi-a condus ţara cu mână de fier.

Sursă: Agerpres

Citeşte mai multe despre:

Hosni Mubarak
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati