Antena 3 CNN Externe Elveţia. Un pilot de avion a murit încercând să depăşească un record de viteză

Elveţia. Un pilot de avion a murit încercând să depăşească un record de viteză

Elveţia. Un pilot de avion a murit încercând să depăşească un record de viteză
22 Sep 2008   •   21:36

Luni dimineaţa a avut loc în Basel, Elveţia, un accident aviatic în care a fost implicat un pilot cu experienţă care încerca să depăşească un record de viteză. Avionul decolase de puţină vreme şi a intrat în acoperişul unei clădiri de apartamente înainte de a se prăbuşi.

La sol au fost rănite 6 persoane iar pilotul a fost identificat ca fiind Hans Georg Schmid. El avea mai bine de 16.000 de ore de zbor acumulate în peste 30 de ani de pilotaj pentru Swissair. Trupul său a fost recuperat dintr-un parc.



Schmid încerca să doboare recordul mondial pentru un avion cu un singur motor, record de 8000 km, încercând să ajungă în Oshkosh, Wisconsin, în 30 de ore. Zborul său către Wisconsin coincidea cu festivalul AirVenture, cea mai mare întrunire a piloţilor, care se desfăşoară acolo până duminică. Acolo era aşteptat de 750.000 de spectatori.

Avionul s-a prăbuşit în apropierea unui teren de joacă pentru copii, o parte a acestuia luând foc din cauza combustibilului. Niciun copil nu a fost rănit, însă doi oameni aflaţi în clădirea lovită de mica aeronavă şi 4 oameni care încercau să acorde primul ajutor au fost răniţi uşor.

Avionul denumit "Express 2000 ER" era conceput de Schmid care intenţiona să-l folosească pentru a zbura în jurul globului în cursul acestui an. El stabilise anterior recorduri pentru zborul în jurul globului atât către vest, cât şi către est, atingând Polul Nord şi Antarctica, de fiecare dată cu avioane proiectate de el însuşi. În total el stabilise 160 de recorduri. Schmid, în vârstă de 58 de ani, a lăsat în urmă o soţie şi doi fii. Autorităţile elveţiene anchetează în prezent cauzele producerii accidentului.



Sursa foto:msnbc.msn.com, wn.com

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: accident aviatic
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close