x close

Erdogan: Turcia are datoria de a 'eradica' gruparea Stat Islamic în Siria

de D.G.    |    11 Sep 2016   •   14:30
Erdogan: Turcia are datoria de a 'eradica' gruparea Stat Islamic în Siria  817

Turcia are datoria de a 'eradica' gruparea Stat Islamic (SI) în Siria, a afirmat duminică preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, într-un discurs televizat, relatează France Presse, preluată de Agerpres.

''Faţă de cetăţenii noştri noi avem datoria de a eradica organizaţia numită Daesh (acronimul în arabă pentru Stat Islamic) în Siria şi de a o face inoperantă pe teritoriul nostru'', a declarat Erdogan, într-un mesaj cu ocazia Sărbătorii Sacrificiului (Eid al-Adha), celebrată luni de credincioşii musulmani.

''Operaţiunea (militară) 'Scutul Eufratului' nu este decât prima etapă'' a acestui proiect, a precizat şeful statului turc.

După ce mult timp a fost acuzată de pasivitate în faţa ameninţării jihadiste, Ankara a lansat pe 24 august o ofensivă ambiţioasă în nordul Siriei, trimiţând tancuri şi forţe speciale pentru a sprijini rebelii din opoziţia siriană şi a îndepărta militanţii SI din zona frontierei cu Turcia.

Ofensiva forţelor turce vizează însă şi poziţiile combatanţilor kurzi din organizaţia PKK (Partidul Muncitorilor şi Kurdistan) şi ale miliţiilor YPG (Unităţile de protecţie a poporului kurd), două grupări considerate organizaţii teroriste de către Turcia.

Citeşte mai multe despre:

Recep Tayyip Erdogan ISIS conflict Siria
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati