Antena 3 CNN Externe Explozie a cazurilor de COVID în SUA. Vaccinarea militarilor va deveni obligatorie

Explozie a cazurilor de COVID în SUA. Vaccinarea militarilor va deveni obligatorie

Vaccinarea împotriva COVID-19 va deveni obligatorie, cel târziu la jumătatea lunii septembrie, pentru toţi membrii Forţelor Armate ale Statelor Unite. Anunţul a fost făcut de secretarul american al Apărării, într-o notă adresată angajaţilor Pentagonului. Între timp, numărul cazurilor de infectare cu varianta Delta a crescut îngrijorător în Statele Unite. Doar ieri au fost raportate aproape 125.000 de noi cazuri.

Explozie a cazurilor de COVID în SUA. Vaccinarea militarilor va deveni obligatorie
Sursa foto: Hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    10 Aug 2021   •   18:01

Situaţia se agravează în Statele Unite ale Americii, unde numărul cazurilor de infectare cu varianta Delta, aproape s-a dublat în ultimele zece zile. Statele cele mai afectate sunt Louisiana, Florida, Arkansas şi Texas. La nivel naţional numărul spitalizarilor din cauza infectărilor a crescut cu 40 de procente, iar cel al deceselor cu aproape 20%.

Florida a înregistrat recorduri ale spitalizărilor timp de opt zile la rând. În acest stat, majoritatea elevilor revin la cursuri săptămâna aceasta, iar în unele districte şcolare se dezbate dacă este nevoie ca elevii să poarte măşti în timpul orelor.

În şcolile din Dalas, purtarea măştilor va deveni obligatorie. Un gest care sfidează decizia guvernatorului Greg Abbott, care refuză să impună purtarea măştii în spaţii închise.

Numărul copiilor spitalizaţi din cauza COVID-19 este în creştere în întreaga ţară, o tendinţă pe care experţii în sănătate o atribuie variantei Delta, mult mai contagioasă decât tulpina iniţială Alpha.

În unele state, inclusiv în California, New York şi Virginia, autorităţile au impus vaccinarea obligatorie, sau testări săptămânale pentru angajaţii guvernamentali.

Între timp, secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a anunţat că va cere autorizarea preşedintelui Joe Biden, pentru ca vaccinarea să devină obligatorie pentru cadrele militare, nu mai târziu de jumătatea lui septembrie, o decizie salutată de Casa Albă.

Oficialii armatei Stateor Unite susţin că aproximativ jumătate din trupe sunt deja complet vaccinate.

×
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close