Antena 3 Externe Familiile indiene preferă copiii de sex masculin. Numărul fetelor sub şase ani a scăzut cu 7,1 milioane

Familiile indiene preferă copiii de sex masculin. Numărul fetelor sub şase ani a scăzut cu 7,1 milioane

de Antena3.ro    |    24 Mai 2011   •   20:24
Familiile indiene preferă copiii de sex masculin. Numărul fetelor sub şase ani a scăzut cu 7,1 milioane
Sursa foto: Foto: connect.in.com

Faptul că părinţii pot să afle prin testări prenatale cu ultrasunete sexul copilului lor, a dus în India la o scădere cu peste 7, 1 milioane a numărului de fete cu vârsta până la şase ani, faţă de băieţi, relatează The Telegraph.

Familiile din India în care primul născut a fost de sex feminin, aleg în foarte multe din cazuri să renunţe la a doua sarcină, dacă fetusul se dovedeşte a fi tot fată, în speranţa că următorul copil va fi un băiat.

Studiile arată că în intervalul cuprins între 1980 şi 2010, s-a recurs la avort în cazul a patru din 12 milioane de sarcini de sex feminin, fapt ce a dus la un dezechilibru între cele două sexe. Practica a luat amploare mai ales între 2001-2011, crescând cu un procent de 170%, dar reducându-se de la 260%, procent înregistrat deceniul trecut.

Experţii susţin că fenomenul are loc din motive preferenţiale, combinate cu o scădere a fertilităţii.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close