Antena 3 CNN Externe Femei şi copii, morţi în atacuri aeriene ale avioanelor ruse - surse

Femei şi copii, morţi în atacuri aeriene ale avioanelor ruse - surse

Femei şi copii, morţi în atacuri aeriene ale avioanelor ruse - surse
08 Noi 2015   •   19:10

Cel putin 23 de persoane au fost ucise, iar multe altele au fost ranite grav in atacuri aeriene la Duma, la periferia capitalei Damasc, potrivit unui ONG, relateaza DPA online, preluată de Agerpres.

"Printre morti se afla sase copii si sapte femei", a anuntat sambata Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului cu sediul in Marea Britanie.

Activisti din zona respectiva sustin ca avioanele erau rusesti, dar DPA precizeaza ca nu a putut verifica in mod independent aceste afirmatii.

Ei au precizat ca avioanele au vizat piata Kouatly din Duma, langa capitala.

Inregistrari video postate pe YouTube de catre activisti surprind oameni ducand raniti catre dube, pentru a fi transportati departe de piata, cuprinsa de un incendiu.

Saptamana trecuta, un atac aerian similar, la Duma, care se afla la est de Damasc, in regiunea Ghotta, s-a soldat cu cel putin 57 de morti si peste 100 de raniti. Ghotta de Est a fost vizata frecvent de atacuri aeriene ale fortelor loiale lui Bashar al-Assad.

Observatorul a anuntat ca bilantul unui raid din noaptea de vineri spre sambata, la Bou Kamal, a ajuns la 71 de morti, intre care se afla si sase copii.

"Sunt in continuare multe persoane prinse sub daramaturi, iar cei mai multi dintre raniti se afla in stare grava. In principal sunt civili", a declarat pentru DPA Rami Abdel Rahman, directorul ONG-ului.

El nu a spus daca acestei raiduri in estul Siriei, in apropiere de frontiera cu Irakul, au fost efectuate de forte ale regimului, de rusi sau de coalitia condusa de americani.

Aceste atacuri aeriene au vizat o zona controlata in mare parte de catre Statul Islamic (SI).

×
Subiecte în articol: conflict Siria
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close