Antena 3 CNN Externe Financial Times: Guvernul român, în cel mai bun caz disfuncţional, în cel mai rău incompetent

Financial Times: Guvernul român, în cel mai bun caz disfuncţional, în cel mai rău incompetent

Financial Times: Guvernul român, în cel mai bun caz disfuncţional, în cel mai rău incompetent
Sursa foto: Foto: Financial Times
14 Iul 2010   •   08:45

Guvernul României este în cel mai bun caz ?disfuncţional? şi în cel mai rău caz ?incompetent?. O spune Financial Times, care face o analiză a situaţiei economice din România. Jurnaliştii susţin că ţara noastră are şanse din ce în ce mai mici de revenire şi avertizează că Europa trebuie să privească cu îngrijorare spre România.

Financial Times scrie despre perspectivele economice sumbre ale României, ţară pentru care vin vremuri grele. "Realitatea românească o să dovedească faptul că greul abia acum începe şi că o sa vină în valuri", comentează analistul economic Chris Bryant, pentru prestigiosul cotidian.

"Săptămânile nefericite pentru ţară par să continue şi mai rău, după ce ministrul de finanţe Sebastian Vlădescu a avertizat că economia se va contracta cu mai mult de 1,5% în acest an" scrie publicaţia citată.

Jurnaliştii de la Financial Times apreciază că România are un guvern despre care se poate spune, "în cel mai bun caz, că este disfuncţional, şi în cel mai rău, incompetent" la care adaugă faptul că ţara este condusă de un preşedinte impulsiv.

"Traian Basescu, preşedintele impulsiv al ţării, s-a pronunţat împotriva deciziei guvernului de a majora TVA, propunând în schimb indexarea pensiilor, fapt care dezorientează, în plus, pe toată lumea" scrie Financial Times.

Bucureştiul a majorat TVA pentru a se menţine în ţinta de deficit bugetar de 6,8% convenită cu Fondul Monetar Inţernational, "ţintă care a devenit unica preocupare a premierului Boc". Investitorii înteleg, cu fiecare zi, că Romania se afla într-o situaţie foarte grea, care nu se va îmbunătăţi prea curând", mai scrie Financial Times.

Potrivit cotidianului britanic, în aceste condiţii, deprecierea leului nu trebuie să surprindă pe nimeni şi avertizează că Europa trebuie să privească atent şi cu îngrijorare spre România, unde iarna care va urma va fi crâncenă.

Antena 3

 

×
Subiecte în articol: Financial Times
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close