Antena 3 CNN Externe Fiul fostului preşedinte Francois Mitterand, 2 ani de închisoare pentru trafic cu armament

Fiul fostului preşedinte Francois Mitterand, 2 ani de închisoare pentru trafic cu armament

Fiul fostului preşedinte Francois Mitterand, 2 ani de închisoare pentru trafic cu armament
Sursa foto: Jean-Christophe Mitterrand
28 Oct 2009   •   10:00

Fiul fostului preşedinte francez Francois Mitterand a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru o afacere cu armament desfăşurată acum 20 de ani în Angola. Peste 40 de persoane au fost anchetate în acest caz sub acuzaţia că au făcut trafic de arme în valoare de 800 de milioane de dolari.

Pe lângă condamnare, Jean-Christophe Mitterrand va plăti şi o amendă de aproape 400.000 de euro. Rezultatul procesului este considerat un succes de avocatul lui Mitterand pentru că tribunalul a decis achitarea clientului său de cele mai grave dintre acuzaţiile iniţiale.

Au trecut 9 ani de probleme pentru domnul Mitterand înainte de a fi achitat de trafic de arme şi de acuzaţiile generale de abuz de bunuri sociale.

Jean-Christophe Mitterrand a fost totuşi condamnat pentru că a primit 2 milioane de dolari de la un cunoscut om de afaceri francez pentru a-i faciliata traficul de arme. Justiţia franceză a hotărât totuşi că acesta nu ar fi acţionat în cunoştinţă de cauză.


În dosarul cunoscut sub numele de Angolagate, au mai fost condamnaţi doi cunoscuţi oameni de afaceri de origine franceză, respectiv rusă. Justiţia îi acuză pe cei doi asociaţi că au vândut în Angola în perioada 1993-1998, în plin război civil, arme provenind din fostul bloc sovietic, fără autorizaţie din partea statului francez, informează Times Online.

Jean-Christophe Mitterrand nu este prima rudă a fostului preşedinte francez care are probleme cu legea. Frederic Mitterrand, actualul ministru de Cultură al Franţei şi nepotul preşedintelui Francios Mitterrand, a recunoscut într-o carte autobiografică că a întreţinut relaţii sexuale cu băieţi minori în timp ce se afla în vacanţă în Thailanda. Experienţele lui Frederic Mitterrand au ajuns în atenţia publicului, după ce ministrul Culturii l-a apărat pe regizorul Roman Polanski, acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu o fată de 13 ani.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: trafic de arme
Parteneri
Momentul terifiant când un stâlp e înghițit de craterul din Slănic
x close