Antena 3 CNN Externe Fiul jurnalistei ucise într-un atentat cu bombă face dezvăluiri tulburătoare: „Bucăţi din mama mea erau peste tot în jurul meu!”

Fiul jurnalistei ucise într-un atentat cu bombă face dezvăluiri tulburătoare: „Bucăţi din mama mea erau peste tot în jurul meu!”

Fiul jurnalistei ucise într-un atentat cu bombă face dezvăluiri tulburătoare: „Bucăţi din mama mea erau peste tot în jurul meu!”
Sursa foto: Foto: Agerpres/Facebook
17 Oct 2017   •   10:39

Fiul jurnalistei Daphne Caruana Galizia, ucisă într-un atentat cu bombă, acuză autoritățile malteze de incompetență și descrie cu lux de amănunte cum a găsit-o pe mama sa, printre fiarele contorsionate ale mașinii. 

"Mama mea a fost ucisă pentru că a stat între statul de drept și cei care încalcă legea, așa cum mulți jurnaliști puternici o fac. (...) Asta se întâmplă atunci când instituțiile statului sunt incapabile: ultima persoană rămasă în picioare este adesea un  jurnalist.Ceea ce înseamnă că va fi și prima persoană ucisă.

N-am să uit niciodată cum am alergat în acel infern și am încercat să deschid uşa maşinii, cum claxonul maşinii încă se auzea şi cum ţipam la doi poliţişti să folosească stingătorul din dotare. Ei s-au uitat la mine: "Ne pare rău, dar nu putem face nimic", a spus unul dintre ei. M-am uitat pe jos, bucăţi din mama mea erau peste tot în jurul meu. Mi-am dat seama că aveau dreptate: nu exista nicio speranţă. "Cine era în maşină?", m-au întrebat. Mama mea este în maşină. Este moartă. Este moartă din cauza incompetenţei tale. (...) Nu a fost o crimă obişnuită şi nu a fost tragic. Tragic este când cineva este lovit de autobuz. Când în jurul tău există foc şi sânge, atunci este război. Suntem un popor în război împotriva statului şi a crimei organizate, care au devenit imperceptibile”, a scris Matthew Caruana Galizia, pe Facebook.

Fiul jurnalistei de investigație susține că principalul vinovat de moartea mamei sale este chiar premierul Maltei, Joseph Muscat, dar şi procurorul general.

În vârstă de 53 de ani, Caruana Galizia a lucrat ca publicist la mai multe instituții media din Malta, dar era cunoscută mai ales pentru blogul în care a denunțat mai multe cazuri de corupție. 

 

×
Subiecte în articol: explozie atentat cu bomba
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close