Antena 3 CNN Externe Florin Iordache: Vicepreşedintele CE care a criticat OUG anunţată de Toader a fost dezinformat

Florin Iordache: Vicepreşedintele CE care a criticat OUG anunţată de Toader a fost dezinformat

Florin Iordache: Vicepreşedintele CE care a criticat OUG anunţată de Toader a fost dezinformat
Sursa foto: foto: captura Antena 3
22 Ian 2019   •   18:56

Deputatul PSD Florin Iordache a declarat, marţi, că vicepreşedintele Comisiei Europene Jyrki Katainen a fost dezinformat în privinţa OUG pentru repunerea în termen a celor condamnaţi de complete nelegal constituite, anunţată de Tudorel Toader.

„Cred că a fost dezinformare. Cred că din partea agenţiilor de presă sau a celor care au prezentat trunchiat. Nu poate nimeni să dea un act normativ împotriva statului de drept. Dacă se va da o Ordonanţă, se va da pentru normalitate, nu împotriva statului de drept. Va fi pentru punerea în concordanţă a legislaţiei cu nişte decizii ale Curţii”, a declarat Florin Iordache.

Acesta a adăugat că dacă va exista o astfel de ordonanţă de urgenţă, actul normativ va fi în conformitate cu deciziile CCR.

Reacţia vine după ce vicepreședintele Comisiei Europene a rămas uimit după ce a auzit anunțul lui Tudorel Toader privind ordonanța de urgență pentru cei condamnați de completurile declarate nelegale de CCR. 

Citește și: Vicepreşedinte al Comisiei Europene, despre ordonanța pentru cei condamnați de completuri nelegale: „Românii merită stat de drept”

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a anunţat duminică seara că a redactat un proiect de ordonanţă de urgenţă, pentru a da posibilitatea persoanelor condamnate de completuri "nelegal constituite" şi care nu mai sunt în termen să poată depune contestaţii în anulare.
 

Sursă: Mediafax
×
Subiecte în articol: Florin Iordache Toader
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close