Antena 3 Externe FMI: Nivelul ridicat al datoriilor şi creşterea preţurilor petrolului ameninţă stabilitatea economiei mondiale

FMI: Nivelul ridicat al datoriilor şi creşterea preţurilor petrolului ameninţă stabilitatea economiei mondiale

de G.S.    |    18 Mar 2012   •   13:29
FMI: Nivelul ridicat al datoriilor şi creşterea preţurilor petrolului ameninţă stabilitatea economiei mondiale
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA

Directorul general al FMI, Christine Lagarde, a declarat că economia mondială nu mai este "pe marginea prăpastiei", cu semne de stabilizare în zona euro şi SUA, dar avertizează că nivelul ridicat al datoriilor statelor şi creşterea preţurilor petrolului ameninţă stabilitatea.

"Poate că economia globală este pe o traiectorie de revenire, dar nu este prea mult spaţiu de manevră şi nu este loc pentru greşeli", a arătat Lagarde, citată de Reuters.

Lagarde a adăugat că au început să apară semne de stabilizare datorită măsurilor luate în urma crizei financiare mondiale.

Oficialul consideră că indicatorii economici din SUA arată ceva mai bine, iar UE a făcut un pas important spre rezolvarea crizei datoriilor de stat, prin aprobarea celui de-al doilea acord de asistenţă externă pentru Grecia.

"Datorită acestor eforturi colective, economia mondială a făcut un pas înapoi de la marginea prăpastiei şi avem motive să fim mai optimişti. Totuşi, optimismul nu trebuie să ne inducă un sentiment fals de siguranţă. Există încă riscuri economice şi financiare majore cu care trebuie să ne confruntăm", a avertizat directorul general al FMI.

"În al doilea rând, preţul ridicat al petrolului devine o ameninţare pentru creşterea economică globală. În al treilea rând, există un risc tot mai mare ca activitatea economică din statele emergente să încetinească pe termen mediu", avertizează şeful FMI.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close