Antena 3 CNN Externe Fost diplomat SUA: Vizita lui Bill Clinton la Phenian este ca o negociere cu teroriştii

Fost diplomat SUA: Vizita lui Bill Clinton la Phenian este ca o negociere cu teroriştii

Administraţia Obama răsplăteşte Coreea de Nord pentru comportament urât, prin trimiterea fostului preşedinte Bill Clinton la Phenian cu scopul de a obţine eliberarea jurnaliştilor americani reţinuţi acolo, crede fostul ambasador SUA la ONU.

Fost diplomat SUA: Vizita lui Bill Clinton la Phenian este ca o negociere cu teroriştii
Sursa foto: bill clinton coreea
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Aug 2009   •   08:10

John Bolton, din aripa dură a fostei administraţii a lui George W. Bush, declara pentru AFP că misiunea lui Clinton la Phenian subminează o serie de poziţii publice ale soţiei sale, secretarul de stat Hillary Clinton.

"Este periculos de aproape de negocierea cu teroriştii," aprecia Bolton, întrebat despre călătoria lui Bill Clinton pentru a obţine eliberarea jurnalistelor americane Laura Ling şi Euna Lee.
Cee două au fost condamnate în iunie la 12 ani de muncă silnică pentru că au trecut ilegal graniţa, în luna martie.

"Cred că este un semnal foarte prost deoarece face exact ceea ce încercăm mereu să evităm cu teroriştii, sau cu statele dure, şi anume încurajarea comportamentului lor prost," sublinia Bolton.

Într-un interviu din 26 iulie, secretarul american de stat avertiza Coreea de Nord că aliaţii săi tradiţionali s-au întors împotriva ei şi că recentul său comportament nu va mai fi "răsplătit."

Bolton a mai criticat şi comentariile Casei Albe, cum că vizita lui Bill Clinton este ?o misiune privată?, amintind că ?acesta este un fost preşedinte , care este căsătorit cu secretarul de stat. Nz este nimic privat în asta."

De asemenea, el crede că nu s-a reuşit nici separarea chestiunii răpirii de negocierile nucleare. Concluzia diplomatului american este că statul comunist este singurul care de câştigat în urma acestei vizite.

Bill Clinton s-a întâlnit cu liderul nord-coreean Kim Jong Il, căruia i-a transmis un mesaj verbal din partea liderului american Barack Obama, potrivit televiziunii de stat din Coreea de Nord, fapt negat de Casa Albă.

×
Subiecte în articol: Bill Clinton phenian Kim Jong Il
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close