Antena 3 CNN Externe Franţa. Infractorii care comit delicte sexuale vor fi castraţi chimic

Franţa. Infractorii care comit delicte sexuale vor fi castraţi chimic

Franţa. Infractorii care comit delicte sexuale vor fi castraţi chimic
Sursa foto: Injectie
17 Oct 2009   •   18:46

Franţa intenţionează să supună infractorii care comit delicte sexuale unei castrări chimice. Discuţiile au fost demarate la scurt timp după ce un violator recidivist a omorât recent o femeie care făcea jogging într-o pădure din sudul Parisului. Ideea este susţinută şi de preşedintele Nicolas Sarkozy.

Acesta a declarat într-un interviu că, în conformitate cu noua iniţiativă legislativă, infractorii care se fac vinovaţi de delicte sexuale şi sunt consideraţi periculoşi vor putea fi eliberaţi din detenţie numai dacă acceptă să fie sterilizaţi chimic. Proiectul de lege, care are ca scop limitarea recidivei infractorilor sexuali, va fi supus dezbaterii în parlamentul francez în luna noiembrie.

Castrarea chimică este un proces reversibil prin care este redus apetitul sexual prin administrarea de medicamente. Franţa, alături de alte state europene, precum Suedia sau Danemarca, efectuează deja această procedură infractorilor care îşi dau acordul. Şi Polonia a legiferat castrarea chimică pentru infractorii pedofili.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: castrare chimica
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close