Antena 3 CNN Externe Furtuna Ciaran a ucis 11 oameni în Europa, după ce a lovit continentul cu vânturi de peste 190 de kilometri la oră | "Stați acasă, drumurile pot fi mortale!"

Furtuna Ciaran a ucis 11 oameni în Europa, după ce a lovit continentul cu vânturi de peste 190 de kilometri la oră | "Stați acasă, drumurile pot fi mortale!"

Furtuna Ciaran, care a lovit în ultimele ore tot continentul european, a ucis 11 oameni, arată informațiile citate de Antena 3 CNN.

de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Noi 2023   •   11:37

Presa internațională relatează că vânturile cu viteze de peste 190 de kilometri pe oră au lovit extremitatea nordică a coastei franceze la Oceanul Atlantic.

Furia naturii a scos copacii din rădăcini, a distrus fațadele clădirilor, a smuls acoperișurile acestora și a blocat drumurile din vestul acestei țări.

Associated Press notează că un șofer de camion a fost ucis când vehiculul său a fost lovit de un copac în regiunea Aisne, în nordul Franței.

De asemenea, un bărbat în vârstă de 70 de ani din orașul portuar Le Havre a murit, după ce a fost dezechilibrat de vânt și a căzut de pe balconul său.

Citește și: Furtuna Ciaran a făcut ravagii în Europa

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Aproximativ 1,2 milioane de gospodării franceze au rămas fără curent electric, a anunțat compania de electricitate Enedis.

Bilanțul include aproximativ jumătate din locuințele din Bretania, regiunea cea mai afectată de furtuna Ciaran.

Vântul a atins până la aproximativ 160 km/h pe coasta Normandiei și până la aproximativ 150 km/h în interiorul acestei zone.

Clement Beaune, ministrul francez al Transporturilor, a îndemnat oamenii să evite să conducă și să fie prudenți atunci când călătoresc prin zonele cu avertizări meteorologice.

Ministru francez: "Drumurile pot fi fatale în aceste împrejurări"

"Vedem cum drumurile pot fi fatale în aceste circumstanțe", a declarat el pentru postul de televiziune France-Info.

În Spania, o mare parte a teritoriului a fost lovită de ploi abundente și vânturi puternice.

Aici, parcurile orașelor au fost închise, iar mai multe trenuri și curse aeriene au fost anulate. Serviciile de urgență din Madrid au declarat că o femeie a murit după ce un copac a căzut peste ea, în timp ce alte trei persoane au fost rănite în incidentul de pe o stradă din centrul orașului.

Belgia: O femeie în vârstă și un copil de cinci ani, uciși de ramuri smulse din copaci

În Belgia, două persoane au fost ucise de ramurile de copac pe care vântul le-a proiectat în centrul orașului Ghent, Belgia.

Una dintre victime este un copil de 5 ani, iar cealaltă, o femeie în vârstă de 64 de ani.

În Germania, autoritățile au anunțat că o femeie de 46 de ani a fost rănită mortal de căderea unui copac în munții Harz din nordul țării.

În Marea Britanie, mii de persoane au rămas fără curent electric iar mai mulți rezidenți din sudul țării au fost nevoiți să-și părăsească locuințele.pășind un record din 1916.

×
Parteneri
Fraudă cu vouchere de vacanţă. Cinci poliţişti implicaţi
x close