Antena 3 CNN Externe Un maior de origine română conduce organizarea funeraliilor Reginei Elisabeta: "Este o datorie foarte tristă"

Un maior de origine română conduce organizarea funeraliilor Reginei Elisabeta: "Este o datorie foarte tristă"

Generalul-maior Cristopher Ghika, Comandor al Ordinului Imperiului Britanic, conduce organizarea funeraliilor Reginei Elisabeta.

Un maior de origine română conduce organizarea funeraliilor Reginei Elisabeta: "Este o datorie foarte tristă"
Sursa foto: Facebook/ The Army in London
de Silvia Preda    |    14 Sep 2022   •   17:04

Descendent al familiei domnitoare Ghika, generalul-maior Ghika este responsabil de organizarea din punct de vedere ceremonial a funeraliilor Reginei Elisabeta a II-a.

"Este ultima mea misiune pentru Regină, dar prima misiune pentru Rege", a declarat generalul.

Generalul Ghika a declarat pentru BBC Radio 4: "Este o datorie foarte tristă, dar este un privilegiu unic să participi la ultima datorie a forțelor armate față de regina noastră".

Christopher Ghika este românul care a participat, în calitate de comandant al Household Division, la ceremonialul funerar al prințului Philip al Marii Britanii.

Generalul-maior Christofer John Ghika este fiul prințului John Ghika.

A început procesiunea sicriului Reginei Elisabeta a II-a. Ultima plecare de la Palatul Buckingham

Sicriul închis al reginei se va odihni pe o platformă ridicată, numită catafalc, în Westminster Hall și va fi drapat în Stindardul Regal, cu globul și sceptrul așezate deasupra. Fiecare colț al platformei va fi păzit 24 de ore din 24 de către o gardă formată din unități ale Gărzii de Corp a Suveranului, ale Diviziei Casei sau ale gardienilor din Turnul Londrei.

Arhiepiscopul de Canterbury va oficia o slujbă de aproximativ 20 de minute, asistat de decanul de Westminster. Apoi va începe odihna de stat a reginei, care va dura patru zile și se va încheia în dimineața funeraliilor de stat, la 19 septembrie.

Regele și regina consort se vor întoarce la Palatul Buckingham.

 

×
Subiecte în articol: Cristopher Ghika
Parteneri
Primele imagini cu băiețelul din Gorj vândut de părinți în Germania
x close