Antena 3 CNN Externe Germania, anunț de ultimă oră privind vaccinarea obligatorie

Germania, anunț de ultimă oră privind vaccinarea obligatorie

Autoritățile germane urmează să decidă în curând dacă țara va urma exemplul vecinilor din Austria și va impune vaccinarea obligatorie a populației generale, transmite presa internațională.

Germania, anunț de ultimă oră privind vaccinarea obligatorie
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Noi 2021   •   20:21

Viitorul cancelar Olaf Scholz a anunțat marți că Parlamentul german se va pronunța până la sfârșitul anului asupra unei legi care impune vaccinarea împotriva COVID-19 a întregii populații, în tentativa de a opri valul de noi infectări.

''Propunerea mea este ca deputații să facă o propunere Parlamentului cu privire la vaccinarea obligatorie", a spus social-democratul care urmează să preia conducerea guvernului.

Scholz a precizat că textul legislativ ar trebui să fie prezentat în acest an pentru a intra în vigoare în februarie sau martie.

Până în prezent, Germania a exclus varianta "austriacă", de impunere forțată a vaccinării, așa cum au ales să facă Austria și, mai recent, Grecia, chiar dacă în cazul acesteia din urmă este vorba doar despre o anumită grupă de vârstă.

Însă dezbaterea asupra obligativității vaccinului anti-COVID a luat amploare în ultimele săptămâni, în timp ce țara este puternic lovită de un nou val de contaminări.

Până în prezent, Germania a decis vaccinarea obligatorie anti-COVID în cazul lucrătorilor din căminele de bătrâni şi spitale, precum şi în cazul militarilor. Aceste prevederi urmează să intre curând în vigoare.

Foto: intervenție a poliției la un protest anti-restricții, Germania

Sursa: Agerpres

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close