Antena 3 Externe Germania, anunț de ultimă oră privind vaccinarea obligatorie

Germania, anunț de ultimă oră privind vaccinarea obligatorie

de Redacția Antena 3    |    30 Noi 2021   •   20:21
Germania, anunț de ultimă oră privind vaccinarea obligatorie
Sursa foto: hepta

Autoritățile germane urmează să decidă în curând dacă țara va urma exemplul vecinilor din Austria și va impune vaccinarea obligatorie a populației generale, transmite presa internațională.

Viitorul cancelar Olaf Scholz a anunțat marți că Parlamentul german se va pronunța până la sfârșitul anului asupra unei legi care impune vaccinarea împotriva COVID-19 a întregii populații, în tentativa de a opri valul de noi infectări.

''Propunerea mea este ca deputații să facă o propunere Parlamentului cu privire la vaccinarea obligatorie", a spus social-democratul care urmează să preia conducerea guvernului.

Scholz a precizat că textul legislativ ar trebui să fie prezentat în acest an pentru a intra în vigoare în februarie sau martie.

Până în prezent, Germania a exclus varianta "austriacă", de impunere forțată a vaccinării, așa cum au ales să facă Austria și, mai recent, Grecia, chiar dacă în cazul acesteia din urmă este vorba doar despre o anumită grupă de vârstă.

Însă dezbaterea asupra obligativității vaccinului anti-COVID a luat amploare în ultimele săptămâni, în timp ce țara este puternic lovită de un nou val de contaminări.

Până în prezent, Germania a decis vaccinarea obligatorie anti-COVID în cazul lucrătorilor din căminele de bătrâni şi spitale, precum şi în cazul militarilor. Aceste prevederi urmează să intre curând în vigoare.

Foto: intervenție a poliției la un protest anti-restricții, Germania

Sursa: Agerpres

×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
Parteneri
x close