Antena 3 Externe Germania vrea reforme şi progrese mai rapide în ţările afectate de criză

Germania vrea reforme şi progrese mai rapide în ţările afectate de criză

de G.S.    |    12 Mai 2013   •   13:59
Germania vrea reforme şi progrese mai rapide în ţările afectate de criză
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
Germania vrea noi reforme şi progrese mai rapide în ţările zonei euro afectate de criza datoriilor, potrivit unui raport pregătit de biroul cancelarului Angela Merkel şi obţinut de revista Der Spiegel, în care este evaluată evoluţia înregistrată în contextul regulilor bugetare mai stricte din UE.
Regulile bugetare au reuşit să iniţieze în toate statele zonei euro o "mobilizare politică generală pentru reforme structurale şi o mai bună competitivitate", scrie publicaţia germană, citată de cotidianul american New York Times.
Totuşi, în Italia "piaţa muncii poate fi liberalizată mai mult", în timp ce în Grecia şi Spania sunt "esenţiale" noi reforme în privinţa legilor prea rigide de pe piaţa muncii.
Pentru a-şi îmbunătăţi finanţele, Franţa şi-a crescut veniturile la buget, dar trebuie să taie şi din cheltuieli, se arată în raportul pregătit de biroul cancelarului.
Reformele au nevoie de tip pentru a-şi arăta efectele, dar la nivelul zonei euro sunt necesare progrese mai rapide, afirmă economiştii germani.
O sursă apropiată executivului de la Berlin a afirmat că poziţia guvernului nu s-a schimbat şi consideră în continuare că pentru a-şi depăşi problemele, ţările zonei euro trebuie să adopte reforme şi să-şi consolideze finanţele publice.
 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close