Antena 3 CNN Externe Gestul nesăbuit făcut de armata belgiană. A vândut elicoptere unor traficanţi de arme

Gestul nesăbuit făcut de armata belgiană. A vândut elicoptere unor traficanţi de arme

Gestul nesăbuit făcut de armata belgiană. A vândut elicoptere unor traficanţi de arme
Sursa foto: Foto: wikipedia.org
27 Apr 2013   •   23:17
Autorităţile belgiene au vândut, în perioada 2009-2012, 35 de elicoptere şi două avioane unui individ suspectat de către serviciile belgiene de informaţii de spălare de bani şi trafic de arme, relatează AFP.

Vânzările au avut loc în cadrul unui proces de modernizare a materialului armatei belgiene.

Jurnaliştii belgieni au aflat că Ministerul Apărării nu a verificat dacă cei care cumpără arme sunt cunoscuţi de poliţie sau serviciile de informaţii.

O firmă cu sediul la Bruxelles ar fi cumpărat 23 de elicoptere de tip Alouette II în 2009, dintre care patru au fost puse ulterior la dispoziţia armatei malgaşe de către preşedintele Andry Rajoelina, care a preluat puterea în urma unei lovituri de stat.

Firma belgiană nu a cerut autorizare să exporte aceste elicoptere, aşa cum era obligată, ceea ce nu a împiedicat armata să continue să facă afaceri cu ea, ulterior, au dezvăluit jurnaliştii francezi.

Directorul firmei fusese acuzat în trecut de infracţiuni legate de criminalitate organizată, trafic de arme şi spălare de bani.

Reprezentanţii Armatei belgiene au declarat că "Apărarea ignora, la momentul acestor vânzări, faptul că directorul (firmei) era suspectat de anumite fapte ilegale".

×
Subiecte în articol: Belgia trafic de arme
Parteneri
Români blocaţi de 24 de ore pe aeroportul din Dubai
x close