Antena 3 CNN Externe Un cleric iranian acuzat de corupție s-a sinucis la București. Ar fi torturat ziariști independenți

Un cleric iranian acuzat de corupție s-a sinucis la București. Ar fi torturat ziariști independenți

Clericul iranian Gholem Reza Mansouri, acuzat la Teheran de luare de mită, iar de militanții pentru drepturile omului, de torturarea și încarcerarea ziariștilor independenți, a căzut de la etajul unui hotel din Bucureşti şi a murit.

Un cleric iranian acuzat de corupție s-a sinucis la București. Ar fi torturat ziariști independenți
Sursa foto: Twitter
de Mirabela Vasile    |    19 Iun 2020   •   17:50

Ca judecător în funcție în Iran, Mansouri a trimis după gratii jurnaliști independenți, critici la adresa puterii, pe baza unor dovezi contrafăcute.

Jurnaliștii încarcerați au fost supuși torturii. Iranianul a fost arestat în România și dus în fața judecătorilor pe 12 iunie. El a fost reținut în baza mandatului de urmărire prin Interpol.

Curtea de Apel București l-a eliberat din arestul Poliției și l-a plasat pe Gholam Reza Mansouri sub control judiciar. Următoarea înfățișare în fața magistraților români era prevăzută pe 10 iulie. 

Până atunci, autoritățile române au cerut Iranului să prezinte oficial cererea de extrădare, precum și documentele în baza cărora fostul judecător este acuzat de Teheran de corupție.

Gholem Reza Mansouri, cleric iranian mort în București

Judecătorul de ședință a cerut un raport din partea Oficiului național de Imigrări, din care să reiasă condițiile din închisorile iraniene și în ce măsură sistemul judiciar este independent în țara condusă de liderul suprem Ali Khamenei.

Gest șocant la un hotel din București! Un bărbat s-a aruncat de la etaj și a murit

×
Subiecte în articol: Teheran
Parteneri
Cu cât vor fi penalizați românii care se pensionează anticipat
x close