Antena 3 CNN Externe Grecia. Greva marinarilor blochează transportul maritim cel puţin până marţi

Grecia. Greva marinarilor blochează transportul maritim cel puţin până marţi

Grecia. Greva marinarilor blochează transportul maritim cel puţin până marţi
Sursa foto: Foto: greece.greekreporter.com
27 Noi 2010   •   18:24

Federaţia elenă a marinarilor a decis sâmbătă să prelungească până marţi greva care a blocat deja legăturile maritime cu insulele, relatează AFP.
   
Protestul, declanşat marţea trecută, are ca scop obţinerea semnării convenţiilor colective şi afectează în principal Creta, cea mai mare insulă grecească, a cărei producţie agricolă este blocată.
   
Poliţia portuară a afirmat că greviştii au respectat consemnul de întrerupere a activităţii, lăsând numeroasele insule locuite greceşti fără legături maritime, în condiţiile în care multe dintre acestea nu sunt deservite de companii aeriene. Greva nu a afectat însă navigaţia feriboturilor către Italia.
   
Sindicatul marinarilor (PNO), care are circa 20.000 de membri, şi-a anunţat intenţia de a prelungi în continuare protestul în cazul în care armatorii nu vor accepta "semnarea imediată a unor contracte colective satisfăcătoare".
   
PNO, care nu a mai organizat de mulţi ani o grevă cu o asemenea durată, a precizat că nu va permite ca drepturile membrilor săi să fie afectate, cerând în special menţinerea dispoziţiilor care impun angajarea marinarilor pentru perioade de câte zece luni fără întrerupere.

×
Subiecte în articol: grevă Grecia marinari Politie sindicat protest
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close