Antena 3 CNN Externe Hillary Clinton: "Când am plecat de la Casa Albă, eram săraci lipiţi, cu foarte multe datorii!"

Hillary Clinton: "Când am plecat de la Casa Albă, eram săraci lipiţi, cu foarte multe datorii!"

Hillary Clinton: "Când am plecat de la Casa Albă, eram săraci lipiţi, cu foarte multe datorii!"
10 Iun 2014   •   13:55

Hillary Clinton a dezvăluit într-un interviu că ea şi soţul ei, fostul preşedinte american Bill Clinton, au plecat de la Casa Albă "săraci lipiţi".

În ultimul an petrecut în fruntea administraţiei americane, familia Clinton a câştigat 416.039 de dolari, informează New York Daily News.
Această sumă se pare că nu a fost suficientă pentru acoperirea datoriilor şi cheltuielilor destinate educaţiei fiicei lor, Chelsea.

"Când am părăsit Casa Albă, nu numai că eram săraci lipiţi, dar mai avem şi datorii. Aveam de plătit ipotecile imobiliare, educaţia fiicei noastre, Chelsea", a spus doamna Clinton, într-un interviu difuzat ieri seară de ABC News.

Potrivit Mother Jones, chiar înainte de plecarea de la Casa Albă, Hillary a obţinut un avans de 8 milioane de dolari pentru drepturile de autor ce vizau cartea sa biografică, Living History.
Cuplul Clinton a cumpărat două reşedinţe, una în Washington, D.C, iar alta în Chappaqua, statul New York, notează şi Time.

Discursurile contra cost în cadrul diverselor instituţii şi publicarea mai multor cărţi au reuşit rapid să-i readucă pe cei doi soţi Clinton, pe linia de plutire din punct de vedere financiar.
În perioada 2000-2007, cuplul a câştigat peste 109 milioane de dolari. Mare parte din aceşti bani au provenit din conferinţele susţinute de către Bill Clinton. Conform CNN, de când fostul preşedinte a părăsit Biroul Oval, el a obţinut peste 106 milioane de dolari.

În ultimele 15 luni, de când a renunţat la poziţia de Secretar de Stat, Hilary a realizat un câştig de aproape 5 milioane de dolari în acelaşi circuit elitist de discursuri susţinute în diverse colţuri ale lumii.
Fosta Prima Doamnă a Americii are un onorariu de 200.000 de dolari pentru fiecare astfel de apariţie publică.

 

×
Subiecte în articol: Hillary Clinton Bill Clinton Casa Alba
Parteneri
Harta voturilor din Bucureşti. Cât "teren" controlează candidaţii
x close