Antena 3 CNN Externe Hosni Mubarak a fost spitalizat după ce a căzut în duşurile din penitenciar

Hosni Mubarak a fost spitalizat după ce a căzut în duşurile din penitenciar

Hosni Mubarak a fost spitalizat după ce a căzut în duşurile din penitenciar
20 Dec 2012   •   12:44

Fostul preşedinte egiptean, Hosni Mubarak, a fost transferat, miercuri seară, într-un spital militar, la câteva zile după ce a căzut în baia penitenciarului în care este închis.

Mubarak a fost transportat cu o ambulanţă din închisoarea Torah la spitalul militar Maadi, din Cairo, sub o escortă impresionantă a poliţiei.
Un oficial al penitenciarului a spus că fostul lider politic are nevoie de un control medical amănunţit în zona capului.

Un adjunct din Ministerul de Interne egiptean, Mohammed Ibrahim, a declarat că Mubarak se va întoarce în celula sa după ce va termina investigaţiile medicale şi va primi tratamentul adecvat.

Hosni Mubarak, 84 de ani, a alunecat şi a căzut într-un grup sanitar al închisorii, în timp ce făcea duş, sâmbătă seara. El a suferit o rană la cap şi a primit îngrijiri medicale imediat după incident, chiar în penitenciar, anunţă agenţia MENA, preluată de AFP.

Fostul preşedinte a fost condamnat, în iunie, la închisoare pe viaţă, împreună cu fostul ministru de interne, Habib Adly. Cei doi au fost găsiţi vinovaţi pentru moartea a 850 de persoane din rândul protestatarilor, care manifestau împotriva fostului regim.

Înainte să fie forţat să demisioneze, în februarie 2011, în urma unor proteste masive şi violente, care s-au întins de-a lungul a 18 zile, Mubarak a condus Egiptul cu o mână de fier pentru mai bine de 30 de ani.

×
Subiecte în articol: Hosni Mubarak Cairo
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close