Antena 3 CNN Externe Hosni Mubarak îşi pregăteste fiul pentru a-i urma la conducerea Egiptului

Hosni Mubarak îşi pregăteste fiul pentru a-i urma la conducerea Egiptului

Hosni Mubarak îşi pregăteste fiul pentru a-i urma la conducerea Egiptului
15 Sep 2010   •   11:53

Zvonurile potrivit cărora preşedintele egiptean Hosni Mubarak îşi pregăteşte fiul Gamal pentru a-i lua locul la conducerea ţării încep să se confirme, relatează Christian Science Monitor, citat de Newser.com.

Mubarak, în vârstă de 82 de ani, are sănătatea şubrezită şi, cel mai probabil, nu va candida la alegerile de anul viitor (deşi victoria sa ar fi o formalitate, scrie publicaţia menţionată). În Cairo au început să apară însemne de promovare pentru fiul său, cu mesajul ?Gamal Mubarak: Visul Săracilor?, ceea ce înseamnă că Mubarak senior planuieşte să-l desemneze pe fiul său ca succesor.

Semnalele în acest sens sunt importante având în vedere că posterele afişate de grupurile independente, care promovează alţi candidaţi, sunt îndepărtate sistematic, iar cele cu Gamal rămân în aceleaşi locuri.

Luna aceasta, Mubarack a fost însoţit de fiul său la discuţiile, pe care le-a avut cu preşedintele american Barack Obama, cu privire la conflictul israeliano-palestinian.

Au existat speculaţii conform cărora Mubarak l-ar fi adus pe Gamal pentru a obţine aprobarea lui Obama privind transferul de putere mai puţin democratic.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: Hosni Mubarak
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close